fredag, november 05, 2010

En månad klädutmaning 2.0


Dagens: Svart och ganska urtvättat basic långärmad tröja, röd väst som inte använts på typ två år och mina nyaste jeans.

För en månad sedan hoppade jag på Försök att inte se så snygg uts klädutmaning ”Klädutmaningen 2.0”, eftersom hon gjorde en liknande förra året.

Hittills kan jag konstatera att det gått ganska lätt. Att inte köpa kläder på en månad är ingen match. Även om det troligtvis blir värre ju längre det går, så klart.
Förutom att det har varit ganska lätt måste jag också säga att den faktiskt fått mig att tänka över min konsumtion lite grann. Tanken på att köpa något nytt känns inte längre riktigt lika spännande och ger inte lika mycket pirr i magen och tillfredsställelse som tidigare. Och det känns befriande.

Andra fördelar finns också förstås. Jag hittar massor med kläder jag gillar i min egen garderob. Gamla favoriter som jag glömt bort och nu återfunnit.
Och så får jag bort de gamla kläderna som endast legat där som utfyllnad och stört sikten. Så bra!

Den allra bästa vinsten tycker jag dock är att jag har möjligheten att bli mer kreativ i mina klädval. Lär mig kombinera sådant jag tidigare aldrig kombinerat och kommer på nya användningsområden för kläder som tidigare knappt använts. Även om jag i ärlighetens namn varit ganska usel och fantasilös den senare delen av utmaningen. Men inspirationen går i vågor, som med allt när det gäller mig.

Kort sammanfattat kan jag alltså efter en månad inte finna en enda nackdel med klädutmaningen. Det har fått mig att inse att när året är slut och jag drar iväg på resan och klädutmaningen alltså klassas som över för min del, kommer jag fortsätta att köra åtminstone en kortvariant av den med jämna mellanrum.

4 kommentarer:

Sofie sa...

Det är lite kul det där, att inte köpa kläder på en månad. Herregud, om jag ens köper kläder till mig under en månad så är det ju lyx! Jag köper något någongång ibland. Men jag har inte tänkt så mycket på det.

Matilda sa...

Ja, det var det jag menade med att det inte varit särskilt svårt. Det är ju inte alltid man handlar kläder under en månad. Men det kan nog bli värre framöver. Tre månader totalt utan att handla något liksom.
Fast jag tror inte att det blir något problem egentligen. Inte ens faktumet att jag har totalt köpstopp på ALLT tror jag blir något problem. Det gäller bara att bestämma sig liksom.

Jenny sa...

En liten fråga, som kanske är löjlig: kör du på klädutmaningen gällande underkläder också? Jag bor i en etta med min man, så jag har verkligen bara kläder jag använder, men jag skulle behöva klädutmana mig själv gällande mina trosor - använder verkligen inte alla och borde nog slänga de som är obekväma...

Matilda sa...

Jenny: Det är väl ingen löjlig fråga! Men tyvärr kör jag inte klädutmaningen med underkläderna, även om jag inser att jag kanske borde göra det. Fast jag tror jag kör den gamla hederliga tekniken där – att bara slänga de jag inte använder. Bort med alla på en gång liksom.