söndag, februari 18, 2007

Längtar bort

Varför är man aldrig nöjd?

Bor man på landet vill man flytta till tempohöjande stan. Bor man i stan längtar man efter lugnet på landet.

Är man singel sitter man och äter glass ensam i soffan och längtar efter någon att dela sin tid med. Är man ihop med någon önskar man att man var själv och enbart fick rå om sig själv.

Bor man i lägenhet längtar man efter ett stort hus med egen tomt. Bor man i hus önskar man att man bodde i lägenhet så man slapp klippa gräset och betala reparationer själv.

Har man inte ett husdjur längtar man efter att ha en hund som borrar in sig under täcket på kvällen. Har man husdjur svär man över hårstråna som finns till och med i smöret och gnäller över att gå ut med djuret när det är 20 minusgrader.

Jobbar man oregelbundna arbetstider är man irriterad över att aldrig kunna planera någonting långt på förhand. Jobbar man 8-16 varje dag grinar man över att livet går på rutin.

Varför vill jag alltid ha det som jag inte har just nu? Varför kan jag aldrig stanna upp i verkligheten och se det jag har? Och vara nöjd. Nöjd just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja det stämmer verkligen! "gräset grönare på andra sidan.." Bah!! for how long liksom.. man blir aldrig nöjd.. vi har inte haft det tillräckligt dåligt i livet tydligen för att lära oss att upskatta vardagliga saker som inte e självklara för alla här i världen. skäms på oss!