torsdag, februari 08, 2007

Drömtydning

I morse vaknade jag med ett ryck. Drömde mardröm.
Drömde att jag var i ett varuhus och på väg ut till parkeringen blev jag jagad av en elak otäck man. Högst troligen var han ute efter att antingen våldta eller mörda mig, minns inte vilket.
Svetten rann längs benen och jag var förvirrad och rädd när jag vaknade.

Somnade om och vaknade några minuter senare. Drömde mardröm igen.
Denna gången var jag i någon souvenirbutik och gick i godan ro och tittade och klämde på allt som fanns där. Kom då plötsligt på att jag skulle med ett flyg och fick bråttom, bråttom, bråttom. Kände paniken komma krypande, jag skulle inte hinnna. Jag letade efter saker jag tappat bort och försökte springa uppför rulltrappan som gick åt fel håll och hur mycket jag än sprang så kom jag inte framåt.
Vaknade med ett ryck igen. Svetten hade nu spridit sig till resten av kroppen.

Somnade om igen, men vaknade strax för tredje gången. Drömde mardröm en gång till.
Den här gången var jag och min pojkvän hos några vänner i Finland och såg att N:s föräldrars hus hade börjat brinna.
Tog telefonen och skulle ringa till alarmcentralen men slog gång på gång på gång fel nummer. Lyckades inte slå 112 utan slog alla andra möjliga nummer. Blev stressad och uppjagad, men lyckades tillslut samla mig och slå rätt nummer.
En dam berättade att jag slagit numret för många gånger att mitt tips inte skulle tas på allvar utan att de minsann skulle anmäla mig för busrigning. Jag var helt frusterad och försökte få fram att det brann och att brandkåren var tvungen att komma, men kvinnan i telefonen förstod mitt i allt inte svenska, utan bara finska.
Så vaknade jag igen. Helt slut som människa.

Vad betyder nu det här? Är jag på väg att kollapsa när jag drömmer tre stress-mardrömmar på en morgon? Nån som vet?

Inga kommentarer: