Spisen i köket sprakar. Alltså vedspisen. Den andra är avstängd. Än så länge. Snart ska vi steka tre finfina bitar entrecote, dricka rödvin och äta sallad med massor med fetaost och oliver. Går redan och nallar ur salladsskålen och spottar kärnor. Och dricker redan vin. Fredagsvin. Den bästa sortens vin. Den sortens vin man kan dricka i lagom mängder så man kanske orkar basta en sväng och gå och lägga sig tidigt utan att känna att man måste göra något vettigt.
Jag gillar fredagar också.
Och lördagar. I alla fall morgondagen. Då kommer ett helt gäng underbara kollegor hem till mig på kräftskiva. Hittade inga hattar, men har skaffat fina serpentiner med kräftor på och tagit upp de egenfiskade rackarna. Pojkvännen ska laga världens godaste flädersnaps också. Och jag planerar att bli full. Görgött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar