torsdag, oktober 14, 2010

Bloggens framtid?

Jag har fått frågan om jag vill börja blogga i ”offentligheten”. Det skulle innebär att jag skulle:
• byta webbplats och byta bort den här bloggen som är mer än fyra år gammal.
• bli helt offentlig med vem jag är, var jag bor och var jag jobbar. Merparten av er vet ju redan det, men inte alla.
• kanske behöva begränsa mig en aning i vad jag skriver.

Samtidigt skulle det innebära fler läsare, mer (?) respons och ... att det skulle vara roligt.

Men jag vet inte hur jag ska göra. Jag trivs ju här, med mina tappra läsare. Även om det inte är så hemskans många. Fast jag skulle i och för sig kunna ha kvar den här bloggen också. Men då blir det nog lite halvhjärtat. På bägge håll.

Skulle ni fortsätta läsa om jag flyttade? Skulle ni våga kommentera på en offentlig webbplats? Skulle ni tycka att det var roligt?
Jag har, i vanlig ordning, lite beslutsångest.

12 kommentarer:

Ojsan sa...

Med tanke på hur bra du skriver så tycker jag att det inte är en dum idé! Det har ju både för-och nackdelar, som du skriver. Men så länge du håller dig till ditt sätt att skriva (eller hur jag ska uttrycka mig; det är en bra blandning här iaf) så läser jag gärna.

Hanna sa...

Jag kommer alltid att följa dig var du än skriver men jag kan förstå ditt dilemma, inte helt lätt för som du säger kanske du inte känner lika mkt frihet och frågan är du om du verkligen vill fortsätta att skriva. Kram

Anonym sa...

Ja jag skulle verkligen fortsätta läsa din blogg om du blir offentlig, ibland skrattar jag så mycket att tårarna rinner och ditt sätt att skriva är helt underbart. Kör på! Du vet aldrig när du får den här chansen igen.

Kram

Anonym sa...

Jag kommer läsa din blogg oavsett, men jag röstar ändå för att du har kvar den... Bloggar känns alltid mindre personliga om de flyttas till en "offentlig" plats. Och färre kommentarer kan säkert också räkna... Men följ din magkänsla ;)

Nilla nill@hotmail.se sa...

i will follow you wherever you may go!

Linn sa...

Jag skulle fortsätta läsa om du flyttar, men föredrar personliga bloggar framför 'dethäråtjagidaghärärminoutfit'-bloggar. Och vi läser ju dig för att du är personlig. Känner du att du inte kommer kunna vara det så röstar jag för att du stannar här. Ord som du skriver blir ju lästa ändå i ditt jobb liksom.

egoistiska egon sa...

Håller med Linn. Handlar nog mest om dig och hur du ser på ditt skrivande här än vi som läser. Vi hänger med ändå.

My sa...

Will follow!

My sa...

Will follow!

Matilda sa...

Oj vad många som vill följa med! Kul!

Men jag ska fundera på det ett varv till. Som många av er säger handlar det egentligen om mitt skrivande. Om jag klarar av och vill vara personlig inför många fler.
Vi får se vad som händer helt enkelt.

Tesa sa...

Ja jag säger som alla andra spelar ingen roll egentligen om du blir mer offentlig jag slutar inte läsa för det! :) Och varför inte ? Du älskar ju att skriva och gör det bra skitsamma om du kanske inte kan vara riktigt lika personlig i dina inlägg. Kan väl vara skönt det med! :) Så jag tycker du ska köra på det!

Matilda sa...

Tesa: Ja, jag ska som sagt fundera på det. Får se hur det blir. Just nu lutar det åt inte.