tisdag, oktober 19, 2010

Man ska ALDRIG googla symptom!

Jag lär mig aldrig. När man har en krämpa öppnar man webbläsaren och knackar in första bästa sökord i googlerutan. ”Ont i ögonen”.

Nu har jag MS, allvarlig allergi, kraftiga synfel, bihålsinflammation, migrän och feber. Snart dör jag!


Nej men allvarligt. Vad fan har jag för fel? Det kliar, killar, och pirrar i ögonen. Kollar jag åt sidorna gör det ont. Det gör ont att kolla på datorskärmar, mot lampor eller i solen. Ibland värker det liksom bakom ögonen och i ögonhålan. Och ibland ser jag suddigt som om jag skulle ha ludd eller något i ögat, trots att jag inte har det.
Helst vill jag gå runt och kisa hela tiden för att minska ljusinsläppet och fukta ögonen ordentligt. Har till och med dragit ner ljusstyrkan på skärmen på jobbet eftersom det är jobbigt att jobba.

I övrigt är jag helt frisk. Ingen förkylning alltså, som de flesta träffarna på nätet föreslog. Och det är ingen skillnad om jag har smink eller inte.
Har haft så här i minst en vecka nu. Bör jag gå och kolla upp det kanske? Men det är ju så jobbigt ju. Då kanske de hittar något fel.

7 kommentarer:

Linn sa...

Du kanske är överansträngd. Har du glasögon? Om inte, gå till en optiker tycker jag. Eller gå till en optiker oavsett.

Johanna sa...

Överansträngd i ögonen? Särskilt lätt att bli om du har linser och sitter vid en skärm hela dagarna. Nu vet jag ju inte om du har linser, men jobbar vid skräm gör du ju. Jag tycker också du ska gå till en optiker. Kanske har du utvecklat ett lättare brytningsfel eller nåt, det hände min arbetskamrat och löste sig när hon fick nya glasögon. Tills dess så kan det vara bra att vila ögonen så mycket som möjligt, dra ner ljuset på skärmen (som du redan gjort), sänka skärmen om du kan (så du kan sitta med ögonlocken lite mer slutna) och pausa ofta och titta på något annat än skärmen.

Erica sa...

Sådär hade jag medan jag råpluggade till studentskrivningarna. Fick "diagnosen" överansträngda ögon, som de övriga också pratar om. Fick låna läsglasögon under en kort tid och sedan gick det över igen.

Säger som de övriga: uppsök en optiker!! Nu på momangen, studs, meddetsamma =)

Matilda sa...

Går till doktorn i dag och kollar att det inte är någon inflammation eller infektion och utesluter man det går jag till optikern. Så här kan jag ju inte ha det!

Och nej, jag har inget synfel sedan innan, så det kan inte vara några linser som spökar i alla fall.
Däremot kan det ju hönda att jag fått något synfel plötsligt som ögonen försöker kompensera nu. Tycker bara det är konstigt att det kom så plötsligt i så fall. Från inget till allt.

Linn sa...

Det behöver inte vara plötsligt. Man kan ha typ brytningsfel rätt länge och sen går det litelitelite överstyr och så behöver man korrigera det. Du kanske har självkorrigerat så länge att dina ögon strejkar nu?

Linnea :) sa...

Jag hade sådär förut i mitt ena öga, fast det var rött också. Det visade sig att det var regnbågshinneinflammation, som normalt går bort med kortisondroppar. Men jag hade min i över ett år..
Det behöver ju självklart inte betyda att det är det, men du kan ju googla symptom på det med och se om det stämmer in, för mycket av det där lät lite som det.
Hoppas att det blir bättre snart! :)

Matilda sa...

Linn: Jag ska ta mig till en optiker om det här inte blir bättre. Alla i min familj har ju synfel utom jag så det är inte så himla otippat om jag får glasögon direkt.

Linnea: Nej, det tror jag inte att jag har. Jag har i båda ögon och det är inte rött, som är typiskt vid den sortens inflammation.
Tack för omtanken!