onsdag, mars 07, 2007

Nyhetstorka?

Varför händer det inget roligt där ute i världen? Sitter och glor på nätet efter något nervkittlande och intressant som skulle få mig att bli glad, upprörd eller ledsen. Men nej, alla nyheter känns gamla, uttjatade eller helt enkelt ointressanta. Inget får pulsen att slå.
Hör bara på de här rubrikerna:

Aftonbladet avslöjar: En hemlig jury har makten - Det är melodifestival vi pratar om såklart. Jag undrar bara vad nyheten och avslöjandet är i det här? Har inte en jury VARJE år sagt sitt om bidragen? Suck.

Hon blev galen av sexmejlen till rymden - Expressen drar upp krigsrubriker om astronauten som åkte i rymdblöja efter sin älskade och hans flickvän. Storyn är gammal och dessutom inte särskilt rolig. Att de skriver: "Älskarinnan tjuvläste Fuglesangs väns epost" och försöker få en svensk koppling gör ändå inte att det känns som att nyheten har något värde för oss.

Landets domare saknar bra pennor - DN som anses vara en bättre tidning har heller inte något mer spännande att skriva om är att bläcket i domarnas pennor inte är arkivbeständigt. Skandal, eller hur?

När får vi några riktiga nyheter, världen?

Inga kommentarer: