onsdag, mars 07, 2007

Böcker som filmer

De senaste dagarna har jag den största delen av min lediga tid befunnit mig liggandes i soffan plöjandses filmer jag borde sett och filmer jag velat se fler gånger. Efter att inte ha haft sug efter film på evigheter har jag nu en längtan efter att se mer och mer och fler och fler.
Nu har jag sett filmer baserade på böcker och måste säga att jag inte är besviken. De har varit nästan lika bra som böckerna!

Först såg jag Narnia som var helt underbar och precis som jag kom ihåg böckerna från när jag var liten. Alla sju i serien står fortfarande i bokhyllan, borde läsa om dem.
Den andra filmen jag såg var Grabben i graven brevid, Katarina Mazettis storverk som jag grät mig igenom när jag läste (och när jag såg filmen). Förstår inte varför den berör mig så mycket, kanske känner jag igen mig alltför väl...

I går kväll såg jag så äntligen Da Vincikoden och älskade den! Herregud vad den var bra. Lämnade en känsla av lycka och visdom som jag till och med hade kvar när jag vaknade i morse. Sådana filmer är så härliga.
Så där ser man. Böcker kan vara lika bra på film som till pappers.

4 kommentarer:

Tesa sa...

Måste säga bara att jag inte tycker davinci koden alls är så bra på film.. Har läst boken å set filmen men tyckte att det var alldeles för lite info i filmen som behövs för att hänga med i historien.. menmen.. den var ju helt okej å skulle nog se den igen iaf! :)

Matilda sa...

Lillamy: Precis så där tyckte jag om sagan om konungens återkomst, att den innehöll för lite för att man skulle förstå.
Men pojkvännen som inte hade läst den tyckte den va jättebra och klar.

Anonym sa...

Grabben i graven brevid tycker jag oxå va bra! Ha dock int läst den som bok, dom andra ha jag varken läst eller sett... kanske d kallas småbarnsförälder?! Men jag vet int.

mamaMill sa...

vad ska jag skylla på då? eller vänta nu! sweet valley high gick som serie för några år sedan! de har ja både läst o sett som serie ^^