torsdag, mars 03, 2011

Övervåning under konstruktion

Vi har ju egentligen ett mycket större hus än vad det verkar på de bilder jag visat tidigare. Det finns en hel övervåning också. Problemet är att den är långt ifrån klar och efter att vi flyttade in hamnade vi i någon slags byggbakis som egentligen inte har släppt greppet om oss helt ännu.

Men nu måste vi nyktra till. Nästa helg, den 12-13 mars, fylls nämligen hela huset med folk. Så vitt jag vet kommer hela min familj inklusive alla respektive och syskonbarn. Det ska bli otroligt härligt men det finns ett stort problem. Var ska vi göra av alla?
Just nu bor vi faktiskt i ett rum och kök, om man räknar helt krasst. Vardagsrummet har vi klämt in i det stora köket och vårt ”gästrum” brukar bli i tvättstugan. Sedan har vi bara vårt sovrum till förfogande.

Men för någon vecka sedan var pappa och pojkvännens pappa här och gjorde ett ryck. Målet var enkelt: All bråte måste bort, isoleringsbalarna ska in i väggarna, mellanväggar ska upp, gips ska på väggarna och golven ska vara sovbara. Och vi börjar faktiskt se målet, även om det är ganska mycket kvar.

Photobucket
Men bråten som fyllde hela den här delen av det kommande vardagsrummet är borta och det är nästan färdiggipsat.
Photobucket
I den andra delen fanns det massor med virke och grejer till bord som pojkvännens pappa höll på att bygga. Allt det är borta! Och gipsen är på plats.
Photobucket
Det som ska bli vårt sovrum har avskärmats från vardagsrummet med en mellanvägg som isolerats och gipsats. Isoleringssäckarna som fanns här har blivit betydligt färre.
Photobucket
En vägg har också byggts mot det som ska bli garderob för våra kläder, och den har i sin tur klätts med gips och faktiskt spacklats en första gång.

Det är visserligen en hel del kvar om man ser till det andra sovrummet ...
Photobucket
För här kan man inte ens gå in ännu. Men vi har en vägg till det i alla fall!
Vilket vi inte kan säga att vi har till toaletten:
Photobucket
Här finns inte ens golv. Men det väljer jag att ignorera just nu. Jag är bara så glad över att övervåningen faktiskt börjar ta form.
Om sisådär fem år eller nåt kanske vi kan använda den också. Hehe.

Inga kommentarer: