måndag, augusti 17, 2009

Välkommen hem till mig!

Tänkte efter en alldeles för lång tid presentera hemmet nu när det är färdigt. Eller ja, färdigt och färdigt, beboeligt i alla fall. Börjar med köket som just nu också är kombinerat vardagsrum.

Photobucket
Här är köksdelen. Men ön som pojkvännen tjatade till sig och som jag nu i efterhand faktiskt är riktigt nöjd med. Bara vi skulle komma överens om vilka stolar vi ska köpa till den. Bakom är den extra arbetsbänken och skåpen som kom till under planeringens gång. Och där i dunklet står min röda 25-års present också, en Kitchen Aid.

Photobucket
Här är den motsatta delen. Med spis och grejer.

Photobucket
Och här är spisen igen. Med en fläkt som i stort sett alla kommenterar.

Photobucket
I några skåp har vi inbyggd arbetsbelysning vilket också gör det trevligt inne i skåpen.

Photobucket
Och här är det älskade skafferiet. Som man kan gå in i för att välja och vraka bland maten. Tyvärr är det för få hyllor (eller för mycket mat) att det blir lite trångt.

Photobucket
Här är en av mina älskade gamla lådor. Den här fungerar som blomlåda på köksgolvet medan jag har andra för skor och vantar i hallen.

Photobucket
Det här är vedspisen som vi båda verkligen gillar. Den höll huset varmt i vintras innan värmen blev påkopplad och häromveckan bakade vi bullar i den. Längtar nästan tills det blir strömavbrott och kalla kvällar så vi får elda i den.
Bredvid är förresten pojkvännens speciella ”pelare” som hjälper till att bära upp övervåningen. Kättingen är från en gammal mudderpråm från Holland som pojkvännen svetsat ihop till den skitcoola jättekedjan.

Photobucket
Här är matbordet som pojkvännens pappa snickrat åt oss. Stolarna är gamla ärvda stolar från alla möjliga håll.

Photobucket
Här är då vardagsrumsdelen där köksbordet så småningom ska stå. Kofferten som vi har som bord är pojkvännens farfars gamla med originalsnören i hampa och etiketter med städer.
Ljuskronan som hänger mitt i rummet ska flyttas så fort vi köpt en ny krok att skruva upp i taket. För övrigt har pojkvännen gjort den. Jag fick den i julklapp för några år sedan.

Photobucket
This is where the magic happens. Eller ja, där jag sitter just nu. Älskade datorn på mitt gamla skrivbord. I datorskärmens spegling ser man också 50-talsgungstolen, även den från pojkvännens farfar.

Photobucket
Och här är andra sidan av det som fungerar som vardagsrum. Med min snygga jättebyrå, den supersnygga tavlan av Lovisa Burfitt och vår fula tjocktv. Den apsnygga gröna kannan på tv-bordet är från min farfar.

Så. Så här bor jag och pojkvännen. I en salig blandning av nytt och gammalt och modernt och lantligt. Jag älskar det! Hem ljuva hem!

13 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis, verkligen cool blandning av nytt och gammalt! Själv hoppas jag kunna flytta in i mitt hus de närmaste veckorna, det ska bli skönt att få något eget igen efter 8-9 månader hemma hos föräldrarna... Ha det!

Tesa sa...

Åh ni har det så fint hemma! ;) vill oxå ha hus, nu helst!

Ojsan sa...

Åh, äntligen bilder ;) Det är supersnyggt, verkligen! Är lite avis på folk som lyckas få till den där blandningen mellan gammalt och nytt, som använder saker på helt nya sätt osv. Själv är jag mer "möbelkatalog", det kan lätt bli lite tråkigt och opersonligt.
Kättingen var häftig, och Burfitt-tavlan är dösnygg. Och jag är ännu mer sugen på att ha ett färdigt hus att inreda :)

egoistiska egon sa...

Fan vad fint! Gillar vekrligen blandning av gammalt och nytt precis som ni gjort. Så har vi också hemma. Vi bor ju i en helt nyproducerad lägenhet (eller ja, den var ny då vi flyttade in för 2 år sedan) och då gör sig gamla fina grejer så jävla braaaaa!

Anonym sa...

Jättefint Matilda! Det där har ni gjort bra. Känns som ett ljuvligt hem!
/Marika

malin sa...

Fantastiskt fint! Och vad roligt med ärvda grejer från släktingar, mer personligt blir det inte :) Åååh, det kliar i fingrarna! Jag vill inreda mitt hus nu nu nu!

Zandra sa...

Alltså, hur fint som helst! Det här är du verkligen värd efter allt kämpande. Men jag måste bara kommentera: Oh my God vad mycket saker ni har i ert skafferi! Jag är alldeles mållös!

Nilla nill@hotmail.se sa...

Det är verkligen grymt snyggt! Väntar med spänning på övervåningen, även om det lär dröja ett tag ;-)

Anonym sa...

Det är verkligen suoer snyggt!!!! Vill komma och sitta och mysa i soffan och dricka vin i morgon. =)
Kram Hanna

Jessica sa...

Det är jättefint med en blandning av gammalt och nytt! Supernice! Hoppas att jag också får den där känslan av nytt nån gång! Kram!

Matilda sa...

John: Så roligt att det närmare sig för dig med. Kikar in på din sida ibland för att kolla hur det går.

Tesa: Bara att köpa tomten bredvid då! =)

Foxy: Tack. Tror nog att du också får det skitfint.

Egon: Visst gör det. Blir mer personligt, som något eget på något vis. Sedan vore det ju synd och skam att inte använda alla gamla grejer vi har fått.

Marika: Tack! Du får komma och hälsa på nästa gång du är ”hemma”.

Malin: Det är superkul med ärvda grejer. Väntar med spänning på dina bilder ... Ja, jag vet att jag tjatar. Förlåt. =)

Zandra: Tack! Det känns faktiskt jävligt skönt nu när det är beboeligt.
Jag sa ju att det är för lite hyllor! Vi har mat så vi kan överleva ett mindre krig tror jag. Men så gillar vi båda att laga mat också.

Nilla: Den väntar jag också på! =)

Hanna: Kom bara kom! Vitt eller rött? Jag ställer fram glasen. =)

Jessica: Tack. Ni har ju en sådan mix ni också, i alla fall enligt de bilder jag har sett.

mamaMill sa...

*applåderar*

Anonym sa...

Det spelar ingen roll båda går ner... ;) Kram Hanna