onsdag, augusti 26, 2009

En negativ spiral

Jag har ont i huvudet. Spänner mig av värken. Gnisslar tänder på nätterna av spänningen. Vaknar med huvudvärk av tandgnisslingen. Spänner mig av värken. Gnisslar tänder på nätterna av spänningen. Vaknar med huvudvärk av tandgnisslingen. Spänner mig av värken. Gnisslar tänder på nätterna av spänningen. Vaknar med huvudvärk av tandgnisslingen. Spänner mig av värken. Gnisslar tänder på nätterna av spänningen. Vaknar med huvudvärk av tandgnisslingen. Spänner mig av värken. Gnisslar tänder på nätterna av spänningen. Vaknar med huvudvärk av tandgnisslingen.

Hur fan ska jag komma ur det?

6 kommentarer:

mamaMill sa...

Hur sluta du gnissla sist då? Har du bettskenor?

Erica sa...

Tjaaa, som jag ser det måste du helt enkelt antingen sluta gnissla tänder, eller spänna dig och helt enkelt hoppas på att det ena löser det andra ;-)

Anonym sa...

Tips från mig skaffa bettskena och börja med avslappnings övningar. Jag hamnade på akuten två tre gånger pga min huvudvärk kunde inte tugga på två dagar för jag bitit ihop så hårt, fick morfin och muskelavslappnande de pirrar jätte härligt i hela kroppen men kan tydligen bli en dyr vana. Du måste lära kroppen slappna av, jag fick en remiss til en sjukgymnast och lärde mig slappna av och andas med magen sen skaffa jag en skena och fick mindre huvudvärk. Du hamnar i en sprial du spänner dig för att du har huvudvärk och huvudvärk för att du spänner dig. Dr Kicka : )

Erica (igen :-)) sa...

Jag har ett avslappningstips som jag fick från en massör - tungan ska alltid vila mot nedre gommen, eller hur jag ska säga. Ett tecken på stress och spändhet är att man går med tungspetsen upp mot gommen hela tiden, tydligen.

(vilket jag också gör. Känns helt onaturligt att ha den liggande i munnen, men...Jobbar på det. Gör det du också :-))

mamaMill sa...

shit, ja trodde det VAR avslappnande att ha den bakom framtänderna :S

Matilda sa...

Mille: Har en bettskena men vet inte riktigt var. Den försvann i flytten någonstans. Fortsätter det måste jag leta upp den.

Erica: Haha! Ja, det är den metoden som jag brukar anamma.

Kicka: Haha! Morfin låter härligt! =)
Jag har bettskena redan. Har haft inflammation i mina käkleder och blivit förbjuden att tugga mer än vad som behövs. Inget tuggummi, inga sega godisar och så vidare...

Erica: Okej, ska prova det. Nog känner man sig lite mer slapp när tungan ligger neråt. Tack!