måndag, mars 21, 2011

2011 och allt som hänt

Det är bara mars ännu, men redan har det här året gått till historierna. Ibland blir jag lite skrämd när jag tänker på hur mycket som hänt.

Ta först Nordafrika som är och har varit i uppror. Först Tunisien, sedan Egypten och nu Libyen.
I Libyen har det till och med blivit inbördeskrig där Khaddafi/Gaddafi bombar sina medborgare med stridsplan. Helt sjukt.
Lite smått har upproren spridit sig till Saudiska halvön också. Jemen är i uppror och demonstrationer pågår dagligen även där för att störta regimen.
2011 är redan korat till året då kampen för demokratin tog fart.

Och så har vi jordbävningen eller jordbävningarna egentligen utanför Japans kust med efterföljande tsunami. Bara tsunamin och jordbävningen har tagit minst 7.000 människors liv och fortfarande är många tusentals saknade.
Till råga på allt svepte vågen in över kärnkraftverket i Fukushima och förstörde kylsystemet till reaktorerna med explosioner och härdsmälta som följd.
Nu sprids radioaktivitet sakta men säkert över Japan och i viss mån vidare över världen. Hur stora skador det kommer att orsaka vet ingen ännu.

Det är bara mars. Vi har bara börjat det här året och det är redan fastetsat i mitt medvetande. Vart ska det här året sluta?

Inga kommentarer: