I går slängde jag och pojkvännen ihop en rätt inspirerad av vår Asienresa. Något liknade åt jag faktiskt på Langkawi. Rätten i går blev nästan ännu godare. Så här gjorde vi:
600 gram kycklingfiléer
2 mogna mango
2 chilifrukter
4 vitlöksklyftor
1 lime
ca 1-2 msk färsk riven ingefära
vatten
salt och peppar
ris
Strimla kycklingen i lagom tuggbitar. Fräs med salt och peppar i olja och smör tills de precis börjar få färg. Inte för mycket för då blir de torra.
Hacka vitlök och chili. Släng det i en gryta tillsammans med den frästa kycklingen.
Riv skalet av typ en halv lime och pressa i juicen från hela limen i grytan.
Riv i ingefära.
Skala mangon och stimla den i ungefär lika stora bitar som kycklingen och lägg i dem i grytan.
Häll på vatten, så att det nästan täcker kycklingen. Låt koka en stund tills kycklingen är helt klar och smaka av. Eventuellt kan man behöva spetsa med lite sambal om det är för klen chili.
Servera med ris. Ät och njut!
3 kommentarer:
Vad gott det låter!
Det låter hur gott som helst =) Men numer är han väl lite mer än pojkvän? Fästman kanske ;)
Egon: Det var grymt gott. Bilden gör den inte rättvis.
Jenny: Haha, nej han kommer alltid att vara pojkvännen. Skulle ALDRIG säga fästman faktisk. Hehe.
Skicka en kommentar