måndag, februari 07, 2011

Leva livet, när ska jag leva livet?

Vakna, kissa, duscha, klä på sig, kissa med hunden, äta frukost. Jobba. Tanka bilen, handla, kissa med hunden, laga mat, plocka ur diskmaskinen, äta, sätta på en tvätt, kissa, kolla mejlen, svara på mejl, blogga, facebooka, lägga sig på soffan, dumglo på tv, kissa och gå och lägga sig.

Eller ännu värre: Vakna, kissa, kissa med hunden, äta frukost, kolla mejlen, svara på mejl, blogga, facebooka, sätta på en tvätt, duscha, klä på sig, plocka ur diskmaskinen, laga mat, äta, kissa med hunden. Jobba. Åka hem, kissa och gå och lägga sig.

När är det tänkt att allt det där livsbejakande, roliga och utvecklande ska hinnas med? När man antingen jobbar dag och är ett kolli när man kommer hem eller när man jobbar kväll och inte har möjlighet att träffa en annan levande människa?

Är det det här som är livet? Kissa, tvätta och jobba. Inget mer än så?

10 kommentarer:

S.W sa...

Mjo. Livet är väl ofta att vara nöjd och tillfreds med vardag, eftersom det just är varje dag. Oftast handlar det in om vad man gör utan hur, och med vilken inställning.

Och om du helt skulle få välja en annan vardag - som du sen skulle ha varje dag - hur skulle den se ut då?

Matilda sa...

Den skulle innehålla mindre ”tvätta, plocka ur diskmaskinen, handla” och sådan krafs och mycket mer ”umgås med fina vänner, kramas med pojkvännen och ha ett fritidsintresse som inte involverar datorn”.
Egentligen ganska simpla grejer. Det är bara det att just nu känns det som att jag inte har tid med någonting annat än att överleva. Men jag antar att det är något övergående. Jag brukar ju normalt sett vara ganska tillfreds med vardagen nämligen.

S.W sa...

Du har ju koll! Bra!
Ät lite mer frukt och drick massor av vatten, andas och sen är det över och våren är här.

Kram!

Matilda sa...

Frukt, vatten, andas. Antecknar.
Kram tillbaks!

Nilla nill@hotmail.se sa...

haha, det är precis samma sak här. känns som att allt handlar om att bara ta sig igenom dagen!
du har åtminstone vett att ge dig ut i världen och se något nytt, det är i alla fall inte vardag ;)

Matilda sa...

Haha, sant. Men det har gått en månad sedan vi kom hem nu så ... Med andra ord har jag redan hunnit vänja mig vid den här vardagen igen.

Åsa sa...

Ja håller med. De ska tvättas å vikas (å gud förbjude strykas??), lagas mat, diskas, tvätta ungar, mata ungar, städa, städa städa, plocka upp saker, se till att hunden e urskiten innan de e natt, eldas i pannan... Å ja. Å så vidare bortåt.

De borde ingå en "maid" när man e husägare...

Matilda sa...

Åsa: Ja! Jag vill också ha en!

Anonym sa...

Men vilket gnäll ;)

Tänk dig då mitt "liv": Vakna, kissa, äta, jobba, kissa och sova. Jag trivs faktiskt att leva så, enkelt och ingen att bry sig om :)

Trevlig blogg BTW, halkade in här av en ren slump (påpekar att det är halt ute nu).

Ha en underbar kväll! *klappar snällt på* :D

Matilda sa...

Jag vet att jag gnäller. Hehe. Men det får man göra ibland.
Och tack för snälla ord. Välkommen tillbaka!