fredag, februari 25, 2011

Resan del ?(sista delen) – Singapore

Som sagt är Singapore grymt rent. Det märktes extra mycket eftersom det regnade ganska mycket och vi höll oss under jord. Tunnelbanegolven bara blänkte och jag skulle nästan kunna ha slickat på det.
Photobucket
Med tanke på att typ allt var förbjudet också är det kanske inte så konstigt att det är så rent. Dryga böter var det också. hade man med sig Durians hade man säkert fått dödsstraff och det vågade man väl inte skriva ut. Durians är nämligen en frukt som luktar apa. Jämförs med surströmmingslukt ungefär. Frukten ska dock vara god.
Photobucket
På kvällarna var det en väldigt vacker stad. Vi bodde längs med Singapore River och broarna var upplysta i olika färger. Det blev fina speglingar.
Photobucket
Och det blev också fin utsikt från vårt hotellfönster.
Photobucket
En kväll gick vi ut och drack drinkar. Vi började med Singapore Sling. Förstås. Men nej, för sliskig för min smak. Gick över till mojitos i stället.
Photobucket
Sista dagen (eller om det var näst sista, men vem bryr sig?) fick vi för oss att vi skulle gå på zoo. Med andra ord hade vi ledsnat på att gömma oss för regnet i underjorden. Men tji fick vi, för det regnade som aldrig förr.
Photobucket
Men vi gick en runda ändå, plaskade oss genom vattenpölarna med varsitt paraply. Vi såg bland annat en liten drake, ja på riktigt!
Photobucket
Sedan fastnade jag för mönster. Zebrarandigt.
Photobucket
Giraffmönstrat.
Photobucket
Och leopardfläckigt.
Photobucket
Så checkade vi ut, hämtade våra väskor och tog en taxi till flygplatsen. 17 dagar efter att vi hade kommit ner var det dags att lämna alla fina höghus, all god mat, alla stenhårda sängar, alla värkande vandringsfötter och all sol och värme.
Photobucket
Hej då Singapore!

Inga kommentarer: