onsdag, februari 02, 2011

Jag är mycket besviken på internet

Min kollega nynnade på en låt i morse som jag kände igen mycket väl. Mycket mycket väl. Det är en sådan där ”gycklarvisa” utan text där man bara nynnar lalalala med nästan rullande tunga.

Och nu får jag spunk. Jag kommer inte ihåg var jag har hört den. Jag vet att den är med i en film som utspelar sig den tiden det fanns rövare och banditer i skogarna. Alltså typ Ivanhoe, Robin Hood, Ronja Rövardotter eller så. Eller så är det typ en Monty Python-sketch som narras med den typen av filmer.

Jag ser dessutom hur scenen ser ut. Det är en man som har klätt sig i kvinnokläder och sitter och spelar ljuv och sjunger den här visan. Han har en vit hatt på sig med ett vitt band som går under hakan. Och att jag minns scenen men inte vilken film gör mig ännu mer frustrerad och irriterad.

Inte kan ta reda på det heller. Internet som ska vara så himla bra har inte ens en nynningstjänst. Än mindre en nynningstjänst som dessutom känner igen vilken film låten är med i. Mycket besviken. Jävla internet.

7 kommentarer:

Fox sa...

Den film jag tänker på då du beskriver det är "Men in tights" http://www.imdb.com/title/tt0107977/

julia sa...

jag tycker det låter som något som kan vara med i Ronja rövardotter :)

Lisa sa...

Faktiskt, Ronja Rövardotter? I en scen klär borkarövarna ut sig till sköna kvinnor för att locka till sig mattisrövarna (eller om det är tvärtom). Jag är rätt säker på att en av dem har typ ljusblå klänning och vit hatt med band under hakan och sitter vid en bäck (?) och trallar på den låten du menar.

Anonym sa...

Jag tror på Lisas förslag! Men det är ingen kvinna, utan en av rövarna som är utklädd till kvinna. Och tack, nu nynnar jag på samma melodi!

Lisa sa...

Ja, exakt. En rövare (man) som klär ut sig till kvinna och flirtar med Mattis. Och sedan utmynnar scenen i ett slagsmål. Jag tror resten av Borkarövarna sitter uppe i träden ovanför och hoppar ner över Mattis och hans polare och överrumplar dem någonstans halvvägs in i sången. Visst?

malin sa...

Testat att nynna i appen Shazam?

Matilda sa...

Fox: Jag har inte sett men in tights, så den kan det inte vara.
Julia: Ja! Det är den!
Lisa: Nästan exakt så var det, fast det var den riktiga kvinnan, som de stjäl hatten från. Damn it, your good!
Anonym: Varsågod!
Malin: Nope, finns det en sådan?! Iphone är bättre än internet alltså.