onsdag, september 08, 2010

SD:s senaste valkampanj?


Kan inte hålla mig.
Den här statusen har jag sett cirkulera på Facebook från folk från alla möjliga olika städer och platser i några dagar nu. Och jag kan förstå att man som mamma blir orolig. Skriver kompisen detta blir man rädd om sitt barn och vill sprida det vidare.

Problemet är bara att det inte stämmer. Den där svarta bilen med män med utländsk härkomst som kidnappar barn existerar inte. I alla fall inte på alla platser dit statusen har spridit sig som en löpeld. Det är fysiskt omöjligt.

Så då börjar jag fundera på vad syftet med hela grejen är. Vem är det som har skrivit den första gången? Varför står det inte i vilken stad det är? Varför är männen av utländsk härkomst?

Och min slutsats blir att det finns en agenda bakom. Kanske är jag cynisk nu, men jag tror det. Vem kan vinna på att skapa rädsla för ”män av utländsk härkomst” en dryg vecka innan val? Vem kan det måntro?




Edit: Fast förresten. Är de verkligen så smarta att de skulle komma på en sådan här grej?

3 kommentarer:

åsa sa...

Å va e de för jäkla kollektivt tänkande folk håller på med? Ja blir galen när de kopieras hej vilt alla möjliga fantasisaker, som ingen vet vem som skrivit från börjat, å absolut int har nån aning om de stämmer.

Herregud gott folk, börja tänka själva!

Colombialiv sa...

Tja... de är ju inte tillräckligt smarta för att kunna stava rätt på "utländsk" i alla fall, så man kan ju undra.

Matilda sa...

Jag håller med, men vet inte riktigt om jag är rätt person att uttala mig, jag har inga barn och är i allmänhet inte rädd av mig heller.
Jag kopierar aldrig sådana där statusar där det står ”sprid vidare”. Tycker att det inte är mitt ansvar att försöka vara någons moralens eller rättvisans väktare på nätet.

Colombialiv: Haha. Sant! Jag tänkte också på att det var felstavat, men drog inte samma slutsatser som du. Men nu när du säger det är det ju självklart!