tisdag, mars 31, 2009

Stress stress och mera stress

Jag känner mig stressad. I förväg liksom.
Vet att jag har en miljon grejer att fixa på knappt två veckor och det finns knappt ens en rimlig chans att hinna med det. Särskilt inte med tanke på att jag jobbar kväll nästa vecka. Dagarna har en förmåga att bara försvinna då.

I alla fall har jag varit på bygget i kväll. Ifyllnadsspacklat på väggarna. Det syns mycket tydligare var man missat när man grundmålat nämligen. Men nu borde baske mig all spackling vara över. För den här gången.
Och så har jag gjort rent badrumskaklet. Blir fintfint därinne tror jag.
Och pojkvännen har fogat golvet i tvättstugan och grovköket. Det blir också finfint tror jag.

Resten av veckan ska jag hinna måla alla väggar som ska målas en gång till. Vilket är en omöjlighet. Särskilt med tanke på att jag ska på Röda korsmöte i morgon efter jobbet och till söta A på torsdag. Och dessutom hinna laga mat alla dagar eftersom pojkvännen kör intensivt på bygget just nu. Och hinna mäta och skicka måtten på fönsterfodret som mamma och pappa ska köpa med sig.

På fredag ska jag måla golvlister som pojkvännen förhoppningsvis hinner åka och handla. Och på lördag ska jag också måla golvlister och väggarna och ... På kvällen är det kalas för T då även P & N och kanske M som jag inte träffat sedan bröllopet i augusti ska vara med. Det innebär att jag högst troligen måste kalasa med dem. Och då blir det i sin tur inte mycket gjort på söndagen.

Så är veckan förbi. Och nästa vecka, medan jag jobbar kväll, måste jag städa här hemma så att mamma, pappa, syster med man och två barn kan komma på besök i påsk. De kommer redan torsdag kväll.

I ärlighetens namn vet jag inte hur jag ska hinna göra allt. Hur jag ska hinna förbereda så mycket på bygget att det är klart för listerna när mamma och pappa & company kommer. Och så att det finns något för dem att göra på bygget.
Samtidigt som jag måste sköta om hemmet eftersom pojkvännen MÅSTE göra så mycket han hinner på bygget. Och samtidigt som jag ska städa här hemma. Och försöka jobba på jobbet då förstås. Jag blir helt matt.
Förstår ni att jag känner mig stressad i förväg?

4 kommentarer:

Madde sa...

Uj inte kul att ha sån stress. Ring om ni vill ha hjälp D har ju hjälpt oss massor imellen åt. kan inte mycket men måla klarar jag av =)

Madelen utan e sa...

tack matilda!

Nilla nill@hotmail.se sa...

Ja visst måste du vara med och kalasa på lördag! =)
Kan du inte spara allt jobb tills arbetsstyrkan (läs familjen) kommer? ;-)

Matilda sa...

Madde: Å så snällt. Men jag tror att det löser sig ändå. Bygget får helt enkelt vänta. Jag är bara en person. =)

Mad: Varsågod!

Nilla: Jo, ja ... Men vi vill ju få så mycket som möjligt klart tills de kommer så att de kan hjälpa oss med det som vi verkligen behöver hjälp med.
Ses på lördag då! Skoj!