tisdag, maj 03, 2011

Valborgsmaten

På begäran från så gott som alla som åt middag hemma hos oss på Valborgsmässoafton lägger jag här ut recepten på världens godaste potatissallad och fetaoströra.
Photobucket

Potatissallad: (högst upp på tallriken)
Kokt varm potatis
Valfria grönsaker som passar till
Ruccola och spenat

Dressing:
1 dl persilja
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk balsamvinäger
1 tsk salt
peppar
1 dl riven parmesan
1 1/4 dl olivolja

Gör så här: Tvätta potatis, koka den. Hacka under tiden grönsaker.
Förbered dressingen. Grovhacka örterna och riv parmesanen. Blanda alla ingredienser och mixa i mixer. När potatisen kokat, tärna den och blanda med grönsakerna. Häll på dressingen och rör om. Klart!

Fetaoströra: (nere till vänster på tallriken)
1 platta fetaost av bra kvalitet
1 kruka färsk timjan
2 dl creme fraiche
citron
olivolja
vitlök
salt

Gör så här: Smula eller hacka fetaosten och blanda med creme fraichen, rör i olivolja för att få en mer rinnig konsistens. Hacka timjan och häll i. Pressa i lite citronsaft, krydda med salt och vitlök. Klart!

Ps. Resten på tallriken är grillad baguette, helgrillad oxfilé med hemmagjort vitlöks- och kryddsmör och en hederlig guacamole.

Inga kommentarer: