torsdag, maj 12, 2011

No köttfärssås in this house

Spagetti och köttfärssås är fasen den mest värdelösa maten som finns. Hur kan så många tycka att det är det godaste som finns? Vad är det som är så gott? Smakar ju bara ... Tomatsås typ.
Lagade det i dag för första gången på flera månader, men nej. Ingen hit. Inte ens när jag rev över ett halvt ton parmesan och hackade färsk basilika och hade på toppen blev det gott. Fattar inte vad som är grejen?

4 kommentarer:

Annalyza sa...

Jag kan hålla med dig, no like tomatsås något vidare, jag.

Så för mig är tricket med köttfärssås förutom det där vanliga:

massor med örtkryddor.
en skvätt grädde
gärna lite rödvin
lite oyster sauce
lite andra goa kryddor i lag.
gärna lite Jamaican Jerk
och så
chili.

Men generellt - massor med kryddor som inte har med vanlig köttsås att göra.

Erica sa...

Nämen nu då?! Här är det typ tvärtom. Typ den bästa vardagsmaten för oss alla och vi äter det egentligen alltför ofta. Fast här försöker vi i och för sig verkligen jobba på att det ska vara köttfärssås och inte tomatsås. Så här är det inte heller så mycket tomat i den där såsen. För tomatsås är inte heller riktigt min grej... =)

Matilda sa...

Annalyza: Men då gör jag nog hellre chili con carne på en gång. Det älskar jag grymt mycket.
Men jag ska prova ditt recept nån gång!
Erica: Alltså det är inte tomatsås när jag gör heller, det är liksom bara att det inte smakar något. Och i kombination med smaklös pasta ... Nej. Inte gott helt enkelt.

Daniela sa...

jag använder ingen tomatsås...
har det "vanliga" i som lök, vitlök, kryddor och en buljongtärning.. kanske lite soja för att få lite färg när mjöl-vattenblandningen gör de så blek... :)