torsdag, maj 19, 2011

Ingen fri fritid

Jag och fotograf-Jo satt häromdagen i bilen och snackade om ålder och om att vi, trots att vi är över 30 år båda två, inte har hittat meningen med livet. Jag konstaterade att jag inte ens visste vad jag ”vill bli när jag blir stor” och han ojade sig över att han inte hade någon plan för framtiden. Det var han övertygad om att man var tvungen att ha nämligen.

Jag sa att jag inte heller hade någon plan. Ingen plan och inga mål. Jag vet liksom inte vad jag vill med livet.
Efter mycket funderande kom vi fram till att planerna kanske inte behöver vara så vida och stora egentligen. Mer av slaget ”jag vill se en vulkan som har utbrott innan jag dör”. Och jag sa att jag ville lära mig spela gitarr. Han sa ja! gör det, satsa och spela en timme om dagen tills du kan. Men jag konstaterade krasst att jag inte har tid med det.

Så gjorde vi en uträkning. Åtta timmars arbete + sju timmars sömn + en timme resväg sammanlagt till och från jobbet varje dag. Då är jag uppe i 16 timmar. Varje morgon har jag en timme på mig att vakna, ligga och dra mig, kliva upp, duscha, äta frukost och göra mig i ordning. Sedan går en och en halv timme om dagen åt till att äta och laga mat. Och så springer jag en halvtimme och eftersvettas och duschar i en halvtimme efter det. Då är jag uppe i 19,5 timmar.

Så sitter jag framför datorn en timme varje dag och handlar i en halvtimme och gör x antal toabesök, rastar hunden och städar/fixar/tvättar/diskar här hemma. Då är jag vips uppe i 23 timmar.
Med andra ord har jag en timme över varje dag till att förverkliga mig själv, umgås med pojkvännen, träffa vänner och göra annat roligt.

Så nej, jag har ingen fritid som räcker till att lära mig spela gitarr. Ingen fri fritid i alla fall. Inte om man räknar helt krasst i all fall. Fasen tragiskt.
Förresten, hur gör de som har barn? Vad av ovanstående prioriterar man bort för att kunna hänga med barnet? Toabesök?

9 kommentarer:

Än så länge bara E. sa...

Helt rätt. Plus ätandet!!

;-)

Matilda sa...

Det ante mig. Attans om jag skaffar barn alltså. Kommer ju få typ dö och få förstoppning. Hehe.

mamaMill sa...

Barnert är med på toa. I duschen. Hänger dej i benen när du lagar mat. Ja, allt du skrev finns med, men i annan form. Och den sista timmen finns inte mer, lite minus tillochmed :P

Åsa sa...

Å man ligger INTE å drar sej en timme efter att man vaknat! Snarast en sekund, sen e de upp å hoppa som gäller!

Matilda sa...

Mille: Okej gött. Haha. Jag tror också på minusresultat om jag skulle ha barn. Även om jag skulle minska på datoranvändandet och sluta springa ...

Fru E: Haha, jag ligger inte och drar mig i en timme heller. Allt jag gör på morgonen tar en timme totalt, sammanlagt. Drar mig en kvart högst, om det är någon tröst.

mamaMill sa...

Eller, drar jag in på nåt så är det definitivt sömnen, för att svara på frågan.

Matilda sa...

Huga, stackars dig. Jag är som en zombie om jag sover för lite. Tur att pojkvännen är morgonpigg om vi får barn. Då får han ta barnet på morgonen!

Sofie sa...

Precis som Camilla, man gör allt det där fast man har alltid ett barn med sig. Klart det blir minus på sömnen. Och ibland får man liksom skita i att diska för att leka i lekparken istället. Eller så får man sitta vid datorn när barnet sover.
Man blir grym på multitasking som förälder ;)

Matilda sa...

Så gör jag med, skiter i vissa grejer för att få mer tid till annat. När jag räknade vad jag gör på en dag drog jag ju allt till sin spets. Jag handlar till exempel inte varje dag och springer inte heller varje dag. Bland annat.
Men multitasking låter bra, det är precis det jag sysslar med också.