fredag, maj 16, 2008

Jag borde ha varit kille

Vore det inte för mina långa ögonfransar och det jag saknar mellan benen skulle jag mycket väl kunna vara kille. I alla fall om de där förutfattade meningarna om kvinnligt och manligt stämde.

Till exempel älskar jag tekniska prylar. Jag har alltid glott i reklamblad från diverse elkedjor, alltid varit den som kunnat programera in videon, alltid den som överlag dreglat mest över tekniska prylar.
(För att förtydliga: Jag köper dock sällan de tekniska prylarna, där tar mitt kvinnliga(?) förnuft över och säger åt mig att jag inte behöver dem. Och det gör jag ju inte heller!)

Också är jag den som gapar mest när jag är involverad i någon form av sport eller spel och har en jobbig vinnarskalle. Så var jag stökig och bråkig i skolan och lekte med bilbanor som liten grabb. Eller ja, just ja... som liten tjej menar jag.

Just nu skulle jag dessutom kunna misstas för en kille. Sitter och runkar (inte bokstavligt talat!) till min nya mobil, dricker öl, käkar ölkorv och ska snart glo på hockey. Och så har jag just pruttat.
Ha! Jag är en man!

8 kommentarer:

malin sa...

Jag är så jävla trött på könsfördelningen. Jag är också allt det du beskriver, men det fråntar mej inte mitt kön. Varför kan inte alla bara få vara som de trivs, utan att det måste stämplas epitet och ekitter på en? Puh.

(Snyggt sidhuvud förresten!)

Matilda sa...

Det va ju just det jag skrev: om alla förutfattade fördomar stämde skulle jag klassas som en man. Men nu är jag ju kvinna som tur är. Å får ändå bete mig som en 'man'.

malin sa...

Jadå, jag hängde med - jag är på din sida! Det var ett allmänt argt utrop till alla som inte begriper =)

Matilda sa...

Malin: Okej, NU hänger jag också med.
Man kan sällan kategorisera människor över huvud taget. Det går inte att säga: "Alla muslimer är dumma i huvudet" som vissa rasister hävdar. För alla är inte det.
Samma som att alla män inte kan prata känslor eller att alla kvinnor gillar romantiska filmer. Bullshit säger jag!
Bort med kategoriserandet helt! Alla männsikor är mångfacetterade!

egoistiska egon sa...

du och jag verkar vara ganska lika.
:)

Alexandra sa...

Gällande sport: jag är så mycket kille man kan bli =) Det är jag som står för det i vår familj. Den stora sportnörden... måste se OS, VM och sånna grejer. Bara att man steg upp 3 på natten för att se kvartsfinal i hockey säger väl en del!

Petra sa...

Hehe, skönt inlägg. Jag är väldigt så jag med.

Matilda sa...

Egon: Och det är först NU du kommer på det. Jag har ju sagt det hela tiden! =)

Alexandra: Oj oj. Så sportnördig är inte jag. Dessutom var det ju finland som spelade då du gick upp. Och DE skulle aldrig få mig att kliva upp mitt i natten.

Petra: Haha, ja, jag säger ju det. Vi alla tjejer borde vara killar om de förutfattade meningarna om kvinnligt och manligt stämde.