torsdag, maj 01, 2008

Eld, korv och konstiga drömmar


Brasan i går. Eld är vackert!

Så är man ledig i dag. Arbetardagen då alla vi arbetare borde gå ut och protestera. Mot vad som helst egentligen. Dåliga löner, ojämställt samhälle, miljöförstöring, kärnkraft, behån eller något annat som skulle kunna irritera folk.

Önskar ibland att jag var med på den tiden då man på riktigt demonstrerade i första majtåg med röda fanor flaggande i vinden. Då tyckte folk en massa saker i alla fall. I dag orkar ingen bry sig.

Gårdagen blev i alla fall så mysig som väntat. Käkade färskpotatis och sill på altanen hemma hos några vänner. Hade man blundat hade man lätt kunnat tro att det var midsommar. Det var bara de kala träden som avslöjade att det bara var valborg. Solen, sillen, vinet och allt annat var midsommar.

Eldade en lite brasa också. Den stora brasan vi egentligen skulle elda tog sig inte då det inte blåste något alls. Fick i stället släpa ris från skogen så vi kunde få varma korvar på kvällen. Satt där och njöt av strålningsvärmen till midnatt. Mysigt.

Drömde om eld sen hela natten. Vännernas hus brann upp eller ned, beroende på hur man ser det. Men ingen var ledsen för det. I stället flyttade de in till vår lilla lägenhet och alla fyra kröp vi ned i vår dubbelsäng. Som om det vore det mest naturliga i världen. Drömmar slutar aldrig att förvåna.

2 kommentarer:

mamaMill sa...

Jag drömde förvånade nog om bebisar ;p jag drömde att jag hade blivit gravid och berätta åt alla direkt utan att johan fick veta, typ. kanske har å göra med att jag såg på barnmorskorna på svt1 innan jag somna =)

Matilda sa...

Drömmar är ett konstigt fenomen. En del rester från dagen kombinerat med ren skär hitta-på. Var får man allt ifrån egentligen?