tisdag, maj 05, 2009

Snopp och snippa, kuk och fitta

Jag skulle egentligen ha deklarerat. Lovade pojkvännen att inte sätta mig vid datorn utan ta tag i pappershögarna. Men jag orkar inte. Det är så himla tråkigt.

Dessutom tänker jag bara på könsorgan. Hörde nämligen på radion att man äntligen ska förkasta det otroligt dumma ordet ”mödomshinna” som bara ställer till problem. I stället ska man ersätta det med ”slidkrans” som egentligen talar om vad det är. En krans – ingen hinna.

Och så började jag tänka på om ”snippa” egentligen är ett bra ord för det kvinnliga könsorganet. Ett ord som från början kommer från det manliga ”snopp”. Är det inte typiskt att det kvinnliga alltid ska vara en variant på det manliga?

Men jag har inget bättre förslag. Muff kanske? Det gillar jag själv men det är inte särskilt gångbart. Det kan dessutom förväxlas med en riktig muff. Även om de inte är särskilt vanliga i dag.
Slida är för tekniskt, fitta för förknippat med sex. Framstjärt, som jag fick lära mig att det hette som barn, hatar jag. Det är ju ett sätt att säga till dottern att könet inte riktigt finns utan är en förlängning av (den riktiga) stjärten. Och om tjejen inte känner till sitt eget könsorgan känns det som om allt är förlorat.

När jag var i tidiga tonåren roade jag och mina kompisar oss med att räkna upp synonymer på det manliga och kvinnliga könsorganet. Listan för killarna blev hur vi än försökte alltid längre. Alternativen är nämligen inte så många.

Så snippa kanske är det bästa förslaget. Tjejer har ju i alla fall äntligen fått ett eget vedertaget allmänt känt ord för sitt könsorgan. Bara det är värt att hurra för. Leve snippan!

5 kommentarer:

kratthaggan sa...

Lustigt nog har jag funderat i samma banor. Måste ju ha något "vettigt" att säga åt Kira sen haha :)

Nilla sa...

Snippa är himla bra, barnvänligt om inte annat. Dessutom kan jag garanterat ge dig sjukt mycket synonymer på det! ;-)

Jessica sa...

snuttis kalla vi det när jag var barn.. säger så än idag :)

Alexandra sa...

Här snackar vi om pimpim =) Det var min guddotter som kalla det så när hon va liten och jag tyckte det var så sött. Med Robin har det alltid varit självklart att säga snopp men när vi fick Frida blev det klurigare. Inget kändes rätt!!! Men nu kör vi pimpim!

Matilda sa...

Mille: Då tycker jag att du ska satsa på snippa.

Nilla: Jag med, men inte riktigt lika många som för snopp. Slida, snippa, murra, muff, snoppfälla, kissimurra, framstjärt, fitta typ. Sen kan man ju kalla den lite vad man vill, men det är ju inga kända ord.

Jessica: Haha! Snuttis? Förlåt att jag skrattar, men det kallade jag min snuttefilt som liten, ganska långt ifrån fitta. =)

Alexandra: Va? Har aldrig hört pimpim förut.
Som synes verkar det vara svårt med bra, neutrala ord för det kvinnliga könet. Snippa är fortfarande det bästa enligt mig.