onsdag, juli 16, 2008

Det var det absolut dummaste jag hört

Jag trodde öronen skulle trilla av när jag åkte hem från jobbet i dag. Nyheten de berättade på radion var så fruktansvärt skrämmande.

Citat P3 Nyheter:
”Många tjejer är oroliga för att deras män ska upptäcka att de inte är oskulder under bröllopsnatten. Trots att vetenskapen kommit fram till att kvinnor inte har någon mödomshinna är det många tjejer som vill operera sig för att dölja att de haft sex.”

Hallå? Vart är världen på väg? På riktigt kan man fråga sig det nu.

Inslaget fortsatte med att en del skär sönder sig själva mellan benen på bröllopsnatten för att bevisa att de är oskulder och att ”mödomshinnan brustit”. Synd bara att det inte finns någon sådan och att den heller inte kan brista. I vissa kulturer ska kvinnan efter bröllopsnatten kunna visa upp blodiga lakan för mannens släkt för att bevisa oskulden. Här handlar det inte om utseendefixering utan om fruktan.

En plastikkirurg berättade att ingrepp för att ”återställa mödomshinnan” var vanliga och att man rekommenderade dem ganska tätt inpå bröllopet så att ”operationssåret skulle slitas upp på nytt och blöda”.

Jag får ont i magen.

Alla tjejer ser ju olika ut i muffen och alla blöder inte vid första sexet. Som en i inslaget sa: Ingen kan se om man haft samlag tidigare eller inte. Det går alltså inte att få något bevis på sin oskuld. Ändå tvingar tjejer sig själva till ja tortyr faktiskt, för att göra andra till lags.

När jag fick höra detta blev jag mörkrädd. Det är så dumt att jag nästan vill gråta. Året är 2008, vi lever i en modern värld. Men det här händer här. Trots oändlig kunskap och välfärd.
Vad är det som är fel?

Inga kommentarer: