fredag, juli 25, 2008

Första lyckan i sommar

Jag luktar fotsvett. De senaste dagarna har mina fötter producerat mer fotsvett än någonsin. Mina ingådda favvisskor får sova ute i natt i hopp om bot och bättring. Kall AC på jobbet och kokhett ute blir kallvarma fötter och mängder med fotsvett. Illa.

Förutom att jag håller på att avlida av stanken mina fötter ger ifrån sig känner jag mig lycklig. Är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna men kände att jag var tvungen att dela med mig av lyckan.
Kom nämligen just hem. Efter en underbar båttur på spegelblankt vatten och en solnedgång jag skulle betalat en miljon för. (Hade jag inte varit så dödstrött hade jag fotograferat hela tiden.)
Det var så ljuvligt och vackert att jag somnade sittandes i båten. Det låter lite motsägelsefullt nu när jag berättar det i efterhand, men det var så vackert att jag somnade.

Efter båtturen hoppade jag på min älskade cykel och cyklade de fyra kilometrarna hem. Och det var då ögonblicket kom. Det där ögonblicket då jag känner mig fullkomligt nöjd med livet. Fullkomligt lycklig. Fullkomlig helt enkelt.
Det luktade jord, koskit, blommor och gräs. En ko stod och stirrade på mig, syrsorna spelade och det var alldeles fridfullt.
Vet ni!? Det är härligt att leva!

Inga kommentarer: