måndag, juli 07, 2008

Nu vet jag hur man bränner pengar

Gjorde ett kontoutdrag i fredags. Såg att lönen som trillade in den siste inte hade rörts med undantag från allt krafs som försvinner automatiskt så fort lönen landat på kontot.
Mitt omedvetna måste ha tänkt: ”Har jag inte spenderat något hittills måste jag göra det nu. Det är ju trots allt en vecka sedan lönen kom.”

För pengar har jag bränt. Många av dem till och med.
Det började på lördagen med att jag och pojkvännen plus två goda vänner åkte till en av de lyxigaste restaurangerna här i närheten och käkade trerättersmiddag.
Jag åt pilgrimsmusslor, oxfilé och hallon- och vitchokladmousse. Mumma! Med fördrink, vitt vin till förrätten, rött vin till huvudrätten och konjak till kaffet.

Notan landade någonstans i närheten av vår hyra. Kunde inte tro att fyra personer kunde äta för så mycket. Men det var värt det.

Och i går spontanreste jag och pojkvännen tillsammans med tre andra på shoppingresa. Ikea, Mio och klädbutiker bland annat.
Summasumarum: Ungefärlig kostnad som trerättersmiddagen dagen innan.

Nu är jag nästan fattig. När kommer lönen?

3 kommentarer:

egoistiska egon sa...

men det är ju ROLIGT att shoppa.
:)

Tesa sa...

Håller helt med egon!! Det är ju toppen att få bränna pengar!! Å är dom inte till för det? Har man väl betalat allt man ska så är det bara att börja spendera sen!! ;)

Matilda sa...

Egon och Tesa: Absolut är det roligt! Jag har aldrig påstått något annat heller. Det enda jag opponerar mig emot är att det är dyrt! =)