onsdag, juli 09, 2008

Någon måtta får det väl ändå vara

Jag komposterar. Jag återvinner papper. Jag har en ganska miljövänlig bil. Jag pantar flaskor och burkar. Jag för glasflaskor och batterier till igloos. Jag köper ekologiskt i den mån det går och slösar inte på någonting i onödan. Kortfattat så är jag ganska miljövänlig.

Men det räcker tydligen inte.
Tydligen ska jag tvingas gegga med mitt eget mensblod också. (Ursäkta det brutala uttrycket, men det är precis så jag känner.)
Jag pratar menskopp. Det som varje miljömedveten kvinna numera ska stoppa mellan sina ben.

Och där går gränsen för mig. Jag kan tänka mig tygblöjor på min baby till och med, men en menskopp tänker jag inte ens försöka mig på.
Koppen ska vikas ihop föras in som en tampong och vecklas ut i underlivet. När man haft den några timmar ska man dra ut den, tömma den och sätta in den igen. Som om själva mensen inte var jobbig nog.

Säkert sparar man lite papper och plast som finns i bindor eller bomull som finns i tamponger. Säkert sparar man också några slantar.
Men inget av det kan vara tillräckligt för att jag skulle börja använda en sån äcklig grej. Uuuak!

7 kommentarer:

Nilla nill@hotmail.se sa...

Men shit alltså... NÄ där går väl ändå gränsen! Finns det på riktigt folk som använder en sån???? Snusk. Haha.

Matilda sa...

Pernilla: Jopp, det finns det. Och de tycker att den är helt fantastisk.
Kanske är den det. Men jag tänker ändå inte ha någon. Den får vara hur fantastisk den vill.
Att tvätta mitt mensskydd trodde jag kvinnorna slutade med för många många år sedan.

Alexandra sa...

Japp, den ÄR fantastisk. Jag har aldrig känt mig fräschare under mens sen jag började använda den. Man behöver inte bry sig på jobbet, du stoppar in den på morgonen och tar ut den när du kommer hem. Fin fina grejer det där siddu =)

Anonym sa...

Snusk? På vilket sätt är det fräschare att föra in bomull?

Matilda sa...

Alexandra: Jag är ändå inte övertygad. Inte det minsta faktiskt. Men det är ju bra att den funkar för dig. Alla sätt är bra i kampen mot mensen! Haha!

Anonym: Det är inte själva införandet som är något äckligt. Det är, precis som du säger, som med en bomullstampong. Det är tömmandet. Och tvättandet. Att behöva slaska med mensblodet liksom. Fast blodet är det mest naturliga som finns så vill jag inte ha mer med det att göra än nödvändigt.

Nelli sa...

Fast blodet är inte på utsidan av koppen. Som det är på det där kladdiga som hänger i slutet av ett snöre..som ska viras in i papper och läggas i en soppåse..som det oftast är lock på...
Ja, en hel massa hanterande helt enkelt.

Matilda sa...

Nelli: Okej, man måste ta ut en tampong och lägga den i soporna. Men jag behöver i alla fall inte tvätta den. Det är nog mest det jag är anti mot.
Och förresten läste jag en blogg där tjejen haft jätteproblem med menskoppen och blodet hela tiden hade hamnat i händerna på henne. Låter inte så lockande tycker jag.
Men kanske jag inte skulle måla allt i nattsvart. Andra verkar ju tycka att den är bra, så smaken är helt klart som baken.