fredag, december 19, 2008

Därför är julklappar viktigt

Pojkvännen håller på och säger att jag inte får någon julklapp av honom i år. Och riktigt på riktigt gör det mig ledsen.
Jag anser inte att jag är en ha-galen person som MÅSTE ha julklappar. Kommer man överens om att man inte ska byta är det helt okej med mig. Jävligt okej faktiskt.

Men nu när jag och pojkvännen inte har någon deal om att vi inte ska köpa julklappar, och jag dessutom köpt en till honom, känns det skittrist att inte få någon. Och orsaken är enkel: Jag vill att han ska bry sig.

Det skulle ta honom max en halvtimme att gå på stan för att handla en klapp till mig. Det skulle ta honom tio minuter att skriva ett presentkort på en middag som han lagar hemma i köket. Det skulle ta honom några timmar att snickra ihop något litet, onödigt och gulligt att ge mig.
Kan han inte ens avsätta lite lite tid för att glädja mig?

Och själva presenten spelar faktiskt ingen roll alls. Bara det är något som han har tänkt ut själv. Något som visar att han bryr sig.

Ja må vara fjantig och löjlig och barnslig eller vad fan som helst, men jag vill ha en julklapp från honom.

7 kommentarer:

Ojsan sa...

Förstår att man blir besviken om man inte uttryckligen kommit överens om att skippa klapparna. Speciellt om man själv redan hunnit fundera ut nåt bra, köpt/införskaffat det, och ser fram emot det där förväntansfulla klappbytet.
Själv brukar jag säga åt folk att inte köpa nåt, så ifall jag får paket har jag iaf garderat mig. det här handlar dels om att jag är värdelös på att lista ut bra klappar, dels om att det blivit så i familjen eftersom både jag och syster haft dåligt med pengar tidvis. Och ja, jag är väl lat också, kan jag väl erkänna.

egoistiska egon sa...

ja men det är väl klart! har du sagt det här till honom?

Anonym sa...

Jag håller helt med! Man vill juh att de ska bry sig.
Dock verkar inte killarna förstå att det är vad det handlar om. En liten omtanke. Inte en pryl.

Matilda sa...

Foxy: Jag skiter normalt sett i julklappar jag med. Byter bara med pojkvännen i stort sett. Och ärligt talat ser jag inte fram emot bytet så jävla mycket, det är ingen big deal egentligen. Det jag blir ledsen över är att det känns som att han inte vill lägga ner tid på mig.

Egon: Jag har sagt det till honom. Vet bara inte om han förstod. Han är mest stressad just nu och känner inte att han har tid. Men tio minuter borde han ha tycker ja.

Sofie: Precis! En omtanke. Det är just det jag vill ha.

Ojsan sa...

Han kanske hörde "i tysthet". Killar hör ofta, trots att det verkar fara dom förbi. "Varför måste jag svara på allt", som min karl brukar undra då jag upprepar saker fem gånger för att han verkar ignorera mig :P
Eller så låtsas han som inget bara för att.. Ja, överraska extra mycket. Eller jäklas. Beroende på hur man ser det. Men jag håller med, lite omtanke tar inte så länge.

Anonym sa...

Fan Matilda - detta är faktiskt väldigt rätt tänkt och skrivet av dej. Är du fjantig och barnslig och allt vad det var, så kan du ge dej fanken på att jag sku va precis likadan som du jag med!!

Inte för att J. skiter i just julklapparna - men just det där du skriver om att du vill att han ska bry sig. Ägna dig en tanke, lite ansträngning och helt enkelt bara bry sig - är det ett jävla släktfel!?!? Vet inte HUR många gånger jag haft samma diskussion med min del av den där släkten nämligen...

Vad fan är det som är svårt med detta??

Jag förstår precis hur du känner dej!!! :-(

STOR kram på dej igen :-)

Matilda sa...

Foxy: Det finns stor risk att han jäklas... Men jag vet inte. Är inte ledsen längre i alla fall.

Erica: Han brukar vara ganska bra på att visa omtanke normalt sett, men just nu är det massor som stressar honom.
Har bland annat fått en jättestor ljuskrona som han gjort. Och hade sagt för flera månader sedan att jag ville ha. Så han minns, bryr sig och visar omtanke normalt sett.
Men det kan ha och göra med det faktum att de är killar att göra. Om man får vara fördomsfull. =)