torsdag, december 11, 2008

Det svåraste beslutet är fattat

Om typ en och en halv timme är ”min” sista tidning på ett bra tag skickad till tryckeriet. Känns lite ledsamt nästan.

Gjorde nämligen min sista dag som nyhetschef i dag. Känns blandat.
I början hade jag Ågren. Ångrade nästan mitt beslut. Men ju längre tid det har gått desto bättre känns det. Just nu behöver jag detta.

Jag vill hitta tillbaka till skrivandet och till lusten igen. Inte bara stress, tandgnissel och magont. Jag vill fortsätta att känna att jag älskar mitt jobb. Den senaste tidens tankar vill jag inte alls ha. Jag vill känna glädje över att åka dit.

Sedan är det annat som spelar in också. Pengar till stor del. Pengar kan ge motivation och glädje, hur löjligt det än låter. Mer pengar för slitet jag lägger ner gör det värt det. Så krass är jag faktiskt.

Också spelar mitt icke-existerande sociala liv in också. Jag är less på att säga ”nej jag kan inte, jag jobbar då”. Jag är less på att inte träffa folk, inte hinna pussa pojkvännen på hela dagen eller tvingas vara spiknykter på alla fester varannan jävla helg eftersom man ska jobba dagen efter.

Jag vill ha ett liv. Och får jag inte det vill jag åtminstone ha pengar. Inget liv och inga pengar = olycklig jag.
Nu hoppas jag på bot och bättring. Nästa vecka börjar mitt nya liv.

... Mitt nya degraderade liv.
Fan vad det suger att tvingas ”ge upp”, ta ett steg bakåt i karriären. Jag vill ju fortfarande vara bäst. Även om jag vet att detta är bäst för mig.

6 kommentarer:

malin sa...

Ni verkar ha helt sjuka arbetsdagar som nyhetschef och det har verkat som det har ätit dej. Jag tror att du gör rätt trots allt. Och så blir det ju roligt för oss läsare (inte för att jag läser ÅT ;)) som får se mer av dej igen!
Vem blir din ersättare (eller halvdana efterträdare)?

Matilda sa...

Malin: Jag tror att det är rätt faktiskt. Just nu. Och jag tycker också det ska bli roligt att synas mer. =)

Nilla nill@hotmail.se sa...

Men du är ju redan bäst! =) Ibland behöver man ta ett steg tillbaka för att sen kunna ta tre steg framåt, alltså ett mycket klokt karriärval! :-)

Matilda sa...

Nilla: Haha, ja just det, det glömde jag! Jag är ju redan bäst.
Men just nu orkar jag inte bry mig om min karriär. Huvudsaken är att jag mår bra. Sådetså!

egoistiska egon sa...

det kanske inte var just nyhetschef som var din karriär, utan något annat som du ännu inte vet? och dit kan du ju kanske inte komma utan att göra såähär? mkt klokt val iaf, om du känner att du inte orkar.

Matilda sa...

Egon: Tack för din optimism. Jag får hoppas att något annat väntar på mig. Och faktiskt, jag tror att det gör det. Jag är ung, har hela livet framför mig och massor med saker som väntar!