lördag, januari 01, 2011

Här är allt fint

Klockan är snart tio och det börjar klia lite bakom ögonlocken. Snart dags att gå och lägga sig alltså. Har acklimatiserat mig till tidszonen ovanligt enkelt faktiskt. Min morbror var hård och lät oss inte sova ett dugg när vi hade landat bara för att vi skulle vara trötta när vi väl gick och lade oss.

Och det var vi. Det var ju nyår i går och först klockan nio på kvällen, alltså typ 14 på eftermiddagen, hade vi beställt bord på Penangs lyxigaste och godaste restaurang. Sjurätters! Det var helt underbart och trots den förlamande tröttheten höll vi oss vakna.

Klockan två lokal tid gick vi och lade oss. Hade då varit vakna i typ ett och ett halvt dygn, om man räknar bort de korta slumrarna vi tog på flygplanet. Och det var inte särskilt mycket att hänga i granen.
Men min morbrors pinande gav som sagt verkan. Är inte alls jetlaggad.

Annars då? Det är 29 grader varmt och extremt hög luftfuktighet. På kvällarna har det kommit lite regn, men det har bara friskat upp luften. Dagarna är soliga och i dag har vi jäst vid poolen och strosat i ett av alla shopping mals som finns här. Handlade inget. Klädutmaningen sätter fortfarande sina spår.

I går däremot shoppade jag två par skor, som synes. Eftersom flyget var försenat redan från Stockholm hade vi 40 minuter på oss att hitta flyget till Penang på flygplatsen i Kuala Lumpur. Det var inte konstigt att bagaget inte hann med. Vi fick springa som idioter för att hinna med. Trodde för övrigt att jag skulle kolavippa på kuppen. Dåligt med sömn och en 300-meters språngmarsch när klockan är tre på morgonen är inte att rekommendera. Trodde jag skulle hosta upp mina lungor. I'm so fit!

2 kommentarer:

PetraG sa...

Gott Nytt År! Njuuut av värmen och lugnet! Här vräkte snön ner i natt så jag har roat mej med att skotta snö idag igen... :D

Matilda sa...

Tack! Och dito!