onsdag, januari 26, 2011

Resan del 6 – Georgetown, Penang

En dag åkte vi in till Georgetown med buss. Det var löjligt billigt att åka buss. Georgetown är, trots sin relativa litenhet, en stad full av puls.
Photobucket
Det finns mycket bilar och många höghus med kontor. Det här är Komtar, ett av Georgetowns kännetecken, som förutom kontor också innehåller en gigantisk shopping mall.
Photobucket
Där inne fanns det fem våningar med allt mellan himmel och jord. Skor fanns det gott om. Tyvärr var de allra flesta utsmyckade med blingbling, vilket inte faller mig i smaken.
Photobucket
Det sköna med Georgetown (och faktiskt hela Malaysia) var att mitt bland de stora höghusen med spegelglas låg små gamla bygator i så gott som ursprungligt skick.
Photobucket
En del var ju fräschare än andra förstås. Men trots att det var slitet blev jag kär i det här huset. Här vill jag bo!
Photobucket
Och apropå fräscht och mindre fräscht: Så här såg de flesta toaletter ut. Ibland fanns det sittoaletter också, men papper var en sällsynthet. Tanken är att man ska spola sig efter man gjort sina behov men det tog ett tag innan man hade fått in knixen att inte spruta vatten över typ hela sig.
Photobucket

2 kommentarer:

Fox sa...

Jag ÄLSKAR den första bilden! Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör den så bra, men det är något med färgerna och hela kompositionen. En riktig broschyr-bild (på ett positivt sätt).
Bilden på det charmiga huset var också läcker, lite som att resa bakåt i tiden. Tills man ser bilen och andra nymodigheter förstås.

Matilda sa...

Haha, en riktig broschyrbild! Wow! Tack!