Jag gillar Kuala Lumpur. Gillar jättemycket till och med. Massor med höghus och lampor och lukter. Det här gjorde vi där:
Vi bodde centralt och bra och kunde ta bara några steg för att se vad som länge var världens högsta byggnader: Petronas Twin Towers.
Lite längre bort låg stora shopping- och restauranggator fulla med folk, liv och rörelse.
Nästa dag gjorde vi stan. Vi kollade på alla spegelblanka byggnader.
Speglade oss lite.
Och tittade på tvillingtornen. De var grymt höga.
Jag gillades dess struktur.
Sen gick vi till nästa höga torn: KL Tower, som i och med att det ligger på en kulle faktiskt blir högre över havet än tvillingtornen.
Allra högst upp är det radiosändningsutrustning, men på våningen nedanför ligger en snurrande restaurang där vi hade bokat bord för lunch. Oh my vilken mat! Och oh my vilken utsikt!
Så såg vi tvillingtornen där uppifrån också.
Mätta i magen gick vi vidare. Jag blev helt frälst i Malaysias rörliga gröna gubbar som sprang fortare och fortare ju närmare rött det blev.
Vi gick till China town där höghusen byttes ut mot färggranna små gamla hus. En del fina, en del riktigt risiga.
Där var lukterna om möjligt än mer intensiva. Avlopp, färska frukter, avgaser, rutten död och blommor i en enda salig blandning. Och så kunde man köpa i stort sett allt. Som torkade tjocka svarta larver eller vad det nu var.
Och som avslutning var vi ju tvungna att prova på något konstigt: Groda. Smakade som kyckling ungefär. Ganska gott till och med.
2 kommentarer:
Alltså Matilda. Jag visste att ni är ganska duktiga på att smaka nya rätter och smaker och sånt. Men GRODA?!?!? Det äter man inte... Grodor undviker man i vilket tillstånd de än befinner sig i. Därför att de är äckliga!
Jag får kalla kårar i hela kroppen av att ens tänka på de små kräken.
Men så är ju grodor/paddor och maskar det enda i djurväg som jag på riktigt får nippran av...;-)
Haha! Jag erkänner att jag heller inte är särskilt förtjust i dem levande, men kokta med vårlök är en annan femma.
Skicka en kommentar