måndag, januari 31, 2011

Det är en sådan dag i dag

Jag försov mig i morse. Vaknade tjugo i åtta. Börjar jobba halv nio och har vid bra väglag en halvtimme till jobbet. Stressade som en gnu men kom bara någon minut sent. Det satte standarden för resten av dagen. Del ett var jag uppspeedad som en kanin på grund av morgonstressen men när del två tog vid någongång efter matorgasmen blev jag så låg.
Ingenting är roligt, ingen vill leka med mig, inget jag gör är bra, ingenting är roligt, ingen bryr sig, ingen vill mig någonting, inget i mitt liv är bra, ingenting är roligt. Sa jag att ingenting är roligt?
Ni vet en sådan där ”livet suger”-dag.

Så jobbade jag över, lämnade ifrån mig jobb som jag knappt hade korrläst och stressade hemåt. Hungrig som en varg men var tvungen att stanna och handla. Glömde ändå toapapper vilket gör att jag får torka mig i arslet med hårt hushållspapper i alla fall.
Slängde ihop potatisbullar som pojkvännen stekte och när jag knappt hunnit börja äta fick jag mess: Kommer du på mötet, vi väntar på dig. Och jävlahelvetesskit att man är frivilligarbetare när man helst av allt vill ligga under en filt, trycka i sig ostbågar och gråta en skvätt över att livet är fördjävligt.

Kasta i sig käk utan att bli mätt, stressa på möte och låtsas vara noggrann och ordningsam när man egentligen har noll koll. Skriva protokoll och formulera när hjärnan fortfarande skriker du suger! eftersom det är en sådan dag.
Komma hem först halv tio med grus i ögonen. Ringa mamma på missat samtal och få höra om kusinen. Gråta en skvätt åt att livet är orättvist och gråta en skvätt över att man själv vid något tillfälle måste ha valt rätt och inte hamnat där kusinen hamnade. Gråta en skvätt när mamma berättar om morbrors sorg och gråta ett helt halvt hav när hon beskriver hur kusinen såg så fridfull ut, som att han sov.

Och så är livet än mer fördjävligt och jag gråter fortfarande. Men känner fortfarande att ingen bryr sig.

7 kommentarer:

Linn sa...

Åh men så är det inte! Vi är massa folk som bryr oss, fina Matilda.

inte skyldig sa...

Såklart vi gör. Och min dag är ungefär likadan. Usch, denna dag.

Tesa sa...

Jag finns alltid här och bryr mig massor. ♥ Har bara väldigt mycket med mig själv just nu. Imorgon firar vi att Jamie har bott här ett år, du får gärna haka?! :) Annars har jag nog tid att ses på onsdag också. Men sen på torsdag åker jag ju som sagt hem.
Kram . Love you!

Matilda sa...

Linn: Tack fina du. Jag vet ju det där egentligen. Ibland känns allt bara så jävla jävligt.
Inte skyldig: Ja, de där dagarna är verkligen inte roliga. Önskar de inte fanns alls!
Tesa: Tack vännen jag vet det. Och jag vet att du har det mycket och kräver inte att du ska orka bry dig heller just nu. Tolka det inte så!
Jag hade planer på att gå hem och lägga mig direkt efter jobbet eftersom jag är så jävulskt trött, men jag kanske blir piggare längre framåt dagen. Hör av mig senare. Love you!

Nilla nill@hotmail.se sa...

jag bryr mig ALLTID fina kusin! we're in this together. ♥

Erica sa...

Och du vet det ju egentligen, men ändå: VI bryr oss också - massor!! Och vi finns här o ställer upp o lyssnar/tröstar/kramar allt vad vi kan <3 !

Men "de där" dagarna kommer ändå när allt bara känns helt upp o ner...

(vi hoppas det känns bättre idag?!)

Matilda sa...

Nilla och Erica: <3 Pöss!