onsdag, maj 02, 2007

Mina underligheter

För en hel halv evighet sedan blev jag uppmanad att skriva sex konstigheter om mig själv.
Tänkte göra ett försök nu.

1. När jag åker bil och tuggar tuggummi kan jag inte stänga käkarna om jag precis passerar en reflexstolpe. Jag måste alltså tugga mitt emellan stolparna. Lite omständigt och bökigt, jag vet.

2. När jag nyser säger ”aaaaatssssjjjoooooo” precis som i tecknade serier. Mina nysningar är riktiga nysningar alltså, inga mesiga fnys.

3. Jag luktar på allting jag får i mina händer. Allt jag ska äta nosar jag på innan jag stoppar det i munnen. Får jag något äckligt på händerna luktar jag på det också (och håller på att kräkas efteråt). Visste ni förresten att öronvax faktiskt luktar?

4. Jag har ljugit och hittat på att jag var gravid för att få en busschaufför att stanna bussen så jag fick kissa. Till på köpet kissade jag då i ett dike vid en motorväg med en dragspelsbuss full med folk nyfiket stirrande på mig.

5. Alltför ofta påbörjar jag en mening och under tiden glömmer jag bort vad jag skulle säga. Händer uteslutande när jag är trött, har jobbat mycket och när jag samtidigt gör något annat, typ kör bil, äter eller gör något annat. Ingen simultanförmåga alls alltså.

6. Jag hatar när någon andas på mig. Det värsta jag vet är någon som sover tungt bredvid som pustar ut hela sitt lunginnehåll i mitt ansikte. Det här ställer ofta till problem när det kommer till hångel. Himla synd eftersom hångel annars är mysigt.

Har säkert många fler underligheter som jag lovar att bjuda på när jag kommer på dem.
Just ja, det här var en utmaning som skulle föras vidare... Den som är sugen får haka på. Lillamy, Pernilla, Sofie, dramaqueen, Marika och någon annan kanske är sugen? Go ahead!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha. Kul :) Jag ska hänga på. Ska bara ta mig lite tid o fundera på vad jag gör för konstigheter!

Matilda sa...

Sofie: Bra! Ser fram emot det!

Nilla nill@hotmail.se sa...

Jupp, I´m in! Nummer sex är klockren!!! Flåsar sambon på mig när jag försöker sova ( eller andas räcker ) får han en kick i magen. UUUURRK vad gammal använd luft kan vara äcklig. asg

Matilda sa...

Pernilla: Visst är det äckligt! Skönt att inte vara ensam konstig. Kul att du hakar på... ska lusläsa.