torsdag, april 05, 2007

Nicke nyfiken

Har kommit på att jag har rätt jobb. I vilket yrke förutom som journalist får man annars utlopp för sin obotliga nästan sjuka nyfikenhet? Jag vet inget.
För nyfiken är jag. Kallar det helst ”lust att lära mig nya saker”, men i själva verket är det bara nyfikenhet.

På jobbet har jag de längsta öronen på redaktionen och snappar upp samtal som förs bakom, framför, till höger, till vänster och till och med under mig. Gärna kommenterar jag också tvärs över hela rummet. Jag håller koll, tjuvlyssnar och är högst troligen en riktigt pain in the as.

Samma sak är det hemma. Ringer pojkvännens mobil ska jag inte bara ha reda på vem det var, utan även vad den sa, hur den lät när den sa det och vad personen egentligen menade med det den sa. Allra helst varför också, men det är en journalistskada jag har ådragit mig på senare dar.

Är jag ute på ett jobb är jag också en riktigt jobbig människa. Jag frågar omkring 750 frågor om allt mellan himmel och jord. Och fattar jag inte vad de menar med sina nyemissioner och aktiekaptial frågar jag så mycket att de lika gärna kunde ha haft en föreläsning i ekonomi för mig.

Ja, suck. Det är nog Nicke nyfiken och jag. Är det verkligen bra?

4 kommentarer:

malin sa...

Klart att det är bra! Dels får man reda på mer stoff, dels är chansen större att riskkapitalartikeln faktiskt blir korrekt än om man står och nickar och låtsas förstå, men i själva verket missförstått allt.

Matilda sa...

På vissa jobb, så som de med nyemissionerna, är det bra och vara sjukligt nyfiken. Annars fattar ju en humanist som jag inte ett dugg.
Men att fråga ut folk på jobbet vem som ringde, börjar gå till överdrift... =)

Anonym sa...

Kul test =) Jag e tydligen inte helt ute o cyklar iaf då ;)

Andra yrken där du troligen skulle komma till din rätt är:
Kosmetolog
Arkitekt
Sömmerska
mm mm

Matilda sa...

terez: Du ser. Båda två har tydligen valt rätt! =)