tisdag, april 10, 2007

Makabert

Foto: Scanpix

Den här manifestationen är minst sagt makaber.
Men den sitter där den skulle. Jag fattar budskapet. Minst sagt.

Precis som reklamen som snurrar på tv nu där en mamma stoppar ned en nappflaska i det mest skitiga vattnet man sett och ger det till sin baby. "Rent vatten är inte en självklarhet överallt" lyder texten därefter.

Fasen va bra PR-människor det finns i dag.

16 kommentarer:

mamaMill sa...

Oh my goood!!! Ser aningen makabert ut.. Men man sätter ju int hela grisar i gladpakk heller.. Så länge man inte ser vad man äter går d ju an.. ?

egoistiska egon sa...

ja, och att reklam inte längre ses som bara reklam. man har förstått, och utvecklat, andra aspekter. HÄFTIGT tycker jag.

egoistiska egon sa...

dramaqueen: "- Kotletterna och filéerna som ligger i kyldisken har varit levande individer. Många lever i illusionen att djuren har det bra, men så är det inte. Konsumerar man animaliska produkter så plågar man djur, säger Ludvig Lindström, ordförande i organisationen, till TT."

Det är alltså precis din åsikt som de ville komma åt och ändra.

Matilda sa...

dramaqueen: Man har nog gärna skygglappar på. Frågan är hur länge man ska göra saker utan att tänka...
egon: Faktiskt är det jättehäftigt! Jag håller helt med!
egon2: se svaret till dramaqueen

Nilla nill@hotmail.se sa...

Uuuuurk... Helt vidrigt ju. Ja är de ute efter en reaktion så vet de ju hur man får en - helt klart. Åååh vad jag gillar grönsaker helt plötsligt...

egoistiska egon sa...

vi är överrens :)

mamaMill sa...

Jag har inte läst artikeln än(ska göra det nu)men det e klart jag vill att djuren ska ha det bra. men jag vill ha mat på bordet och tänker inte sluta äta kött bara för det..sådeså.

mamaMill sa...

Egon: Är du vegetarian månne? För jag menar, konsumerar du animaliska produkter så plågar du ju djuren? Cirkle of life säger jag bara.

egoistiska egon sa...

Jag är inte vegetarian och kommer inte att sluta att äta kött, och det var inte heller det min kommentar till din kommentar handlade om - utan vad kampanjen vill säga. Den vill ju få upp ögonen på oss för att det vi köper utan att blinka kommer från djur som många likställer med människor och som lider. Jag tror inte de menar att lidande i det här fallet är att vi äter dem, utan det som händer innan de dör. Tolkade din kommentar som att den inte visade "verkligheten". Och min motkommentar handlade om att jag tror att det är det som är poängen, att de visar något som vi inte tror är verkligenhet, men som kanske är det. Som får oss att reagera.

Matilda sa...

Egon och dramaqueen: Oj, jag blev överflödig! ;)Vill bara säga att ni nog missförstått varandra... Ni menar samma sak båda två ju!

Jag tänker heller inte sluta äta kött, men reklamen fick mig att tänka till. Som jag skrev tidigare så går man gärna med skygglappar och struntar i att tänka på att köttfärsen har varit ett djur.
Man borde bry sig mer helt enkelt, och där gjorde manifestationen verkan! I get it.

Fasen, såna här frågor kan man diskutera huuur länge som helst. =)

mamaMill sa...

Gah.. Jag förstod nog Egon från början. Men det hjälper ungefär 2 minuter att gå ut till allmänheten med sådan reklam. Det fins ingen chans att det finns tillräckligt många som blir veg. av den anledningen ändå, så att djuren skulle få det nå bättre. Börja med att försöka förbättra det för djuren istället. Vi behöver kött. I rest my case.

Matilda sa...

Det var väl för att de ville göra det bättre för djuren som de gjorde manifestationen?

Äsch... Jag menar i alla fall samma sak som du ;P

egoistiska egon sa...

Ja men exakt Matilda, och det var ju det jag försökte få fram! :) Jag tror inte de vill att folk ska bli vegetarianer, jag tror att de vill att vi ska uppmärksamma att djur far illa, skapa debatt, få folk att tänka till och hjälpa till att påverka så att djuren i förlängningen genom olika åtgärder får det bättre. och början till det är diskusion - precis som vi diskuterar nu, så uppenbarligen fungerar det ju! Det är ju samma fenomen som med klimatdebatten, att den upphaussats av medierna är BRA i mina ögon - det får folk att tänka en gång extra och många människor som tänker en gång extra kan göra förändring, tillsammans.

Gud, nu lät jag ju frireligiös. Haha.

egoistiska egon sa...

Man kan ju få djuren att fara mindre illa utan att sluta att äta upp dem, så att säga.

Matilda sa...

Egon: Sant så sant. Debatt är bra. Däremot har jag märkt att bloggen inte är det bästa forumet för det. =)
Det går liksom inte skriva vad man menar riktigt. Lätt för missförstånd.
Hur som helst: Bra PR va det! Vi pratar ju som fan om det. Hahaha!

egoistiska egon sa...

Ja det är väldigt lätt att göra höna av en fjäder, men det är kul att diskutera ;)