måndag, januari 29, 2007

En annan sida

Nu till allvarlig debatt.... Haha.
Tänkte ta upp Viljornas kamp, dokumentären om Feministiskt initiativ som visades på SVT igår. (Se den om ni bara kan orkar och vill, den är intressant.)

Som den nyhetsknarkare jag är har jag följt FI sedan begynnelsen och måste ändå säga att gårdagens dokumentär verkligen vände på verkligheten.
De tycker ju i mångt och mycket precis som jag! - Lika lön för lika arbete, jämlikhet i föräldraskapet och jämställdhet i samhället.
Varför har då media målat upp dem som monster och manshatande lesbianer? Mediadrevet mot dem var lika stort som mot Mona Sahlin under Toblerone-skandalen på 90-talet. Varför? Av rädsla eller vad?
Tycker att de verkar otroligt harmlösa och inte alls som några radikala feminister som vägrar raka sig under armarna av princip, bränner bh:ar och förtrycker män så fort de får chansen. De är snarare starka, framgångsrika kvinnor fulla av entusiasm och god vilja. Hoppas att de fortsätter agera i framtiden. Sådana som dem behövs! Go girls!

Ett citat värt att komma ihåg från dokumentären (som tyvärr inte återges ordagrannt) är från dagen innan valdagen då Gudrun Schyman talade på Segelstorg:
"I dag tycker vi att det var galet och konstigt att kvinnor på 1800-talet inte hade rösträtt. Samma sak kommer våra barnbarn att tycka om tiden vi lever i nu. Det kommer att tycka att det är galet att det inte är lika lön för lika arbete och att kvinnan inte är lika mycket värd som mannen. Var med och förändra framtiden redan nu."
Kunde inte sagt det bättre själv.

1 kommentar:

Sara Ödmark sa...

Det är alltid bäst att försöka se bortom kvällstidningsrubrikerna... Kan vara klurigt ibland.