torsdag, september 11, 2008

Jag har inga åsikter längre

Det går utför för mig. Inte bara med rynkor, kula på magen och gråa hårstrån. Det går utför på andra sätt också.

När jag började på tidningen var min iver stor över att få skriva kåserier. Använda mina egna ord, skriva om saker JAG bryr mig om och få uttrycka mig helt fritt i skrift.
Det var då. I dag hatar jag att skriva de där förbenade kåserierna. Har ingen inspiration till dem. Inget som upprör mig, inget som får det att kittla till. Inget helt enkelt.

Läser andras bloggar. Andras kåserier. Andras krönikor. Andras åsikter. Och är helt förundrad. Undrar hur de kan få sina vardagliga tankar att bli till poesi. Nåja, nästan i alla fall.
De skriver om provhytter, grannen som släpar möbler varje kväll, kvinnlig ägglossning (manlig vore onekligen ännu mer spännande) eller vad fan som helst. Och det blir bra.

Är man uppmärksam och alert och snappar upp det som händer och sker i ens omgivning kan man skriva roliga bloggar. Eller roliga kåserier.
Men tydligen har jag inte samma närvaro längre. Ser inte det runt omkring mig. Tycker inte bra eller dåligt om någonting. Jag har helt enkelt inga åsikter längre.
Kan det bli mycket värre?

Och i och med det här inlägget utförde jag dessutom en journalistisk dödssynd: Att skriva att man inte har något att skriva om. Och det värsta är att jag märkte det inte förrän hela skiten var skriven. I'm so great.

5 kommentarer:

mamaMill sa...

Nej men seriöst? Jag tycker du har så himla mkt vettiga tankar och åsikter hela tiden så jag får ångest över min lilla plojblogg.. Du har starka åsikter om saker och ting och det kittlar mej åtminstone! :)

Tesa sa...

jag håller helt med mille! ;) du skriver alltid roligt, intressant o.s.v.. kanske du behöver en dag med tjejerna så du får lite blogg material?! ;)

Matilda sa...

ph: Haha! Vad snäll du är. Men på riktigt så har jag inte alls så där mycket åsikter och tankar som förr.

Tesa: Och tack du med. Jo, jag skulle nog behöva det. Får alltid inspiration då ju!

Och sen för att förtydliga: Jag skrev verkligen inte inlägget för att få folk att säga: Du skriver visst bra. Det var bara min frustration som skulle ut. =)

mamaMill sa...

tilda: nej det förstår jag att du inte skrev bara därför :) jag skulle inte sagt sådär om ja inte menade det. däremot kanske du inte har lika mkt åsikter som FÖRR, men det vet ju inte jag nåt om, för mej duger du som du är nu :)

Matilda sa...

Ph: Åh tack vad du är snäll! =)