måndag, september 22, 2008

Die badenzimmer eller vad det kan heta

Tänk att jag har läst tyska i typ sju år och haft bra betyg. Det är svårt att tro i dag. Det jag minns är ”kartoffel” och ”alles klar”. Och ”Entschuldigung das ich spät komme”, hur det nu stavas. Det var för övrigt den första frasen tyska jag lärde mig. Det säger ganska mycket om mig och min skolgång.

Jaja. Det jag skulle visa var just die badenzimmer. Så långt vi har kommit nu. Håller fortfarande på att smeta på en massa lager gummimembran på golvet så att det inte blir fukt- eller vattenskador i framtiden. Ett skitjobb som är nödvändigt ont.

Kvar är ett varv med kakel nertill på väggarna och de svarta klinkerserna på golvet.
(Jag vet, klinkerserna ser helt galet ut, men vad heter klinkers annars i plural bestämd form? Klinkrarna? Klinkern?)
I hörnet ni ser blir det dusch. I motsvarande hörn BADKAR. Så fort det kommer vatten och värme att värma vattnet med är det jag som ligger där och njuter. Minst en gång i veckan längtar jag efter ett bad. Helt sjukt.

På fredag blir det förresten dags för shoppingtur. Till Ikea med Tesa. Golv för mig och skoskåp och annat för henne. Har fått låna en risig pickup som jag ska försöka ratta dit.

Sedan är det bara tapeter som måste väljas och limmas upp på väggarna innan bottenvåningen är klar. Och lister och skit förstås. Ska se om jag hittar några snygga sådana på fredag också. Här finns det bara fula varianter som varken jag eller pojkvännen vill ha. Varför ska listerna antingen vara ultramycket krusidulliga eller tunna och helt släta? Vad hände med det underbara ordet lagom? Det kanske inte finns inbyggt i den finska sisun?

5 kommentarer:

Anonym sa...

ni ska väl bygga bastu?

mamaMill sa...

Klinkersen? :)

Matilda sa...

Petra: Den ligger till vänster, på andra sidan altandörren. Den är klar förutom klinkersen på golvet.

Mille: Heter det verkligen så när det är flera stycken och man vill prata om dem? Krångligt ord hur som helst.

Alexandra sa...

Vi borde verkligen komma och spana in nångång!!! Vi har fortfarande inte kommit på kaffe som jag lovade David när han fyllde. Men då va vi ju bortresta... :/

Matilda sa...

Alexandra: Det borde ni verkligen! Det har hänt grejer sen taklagsfesten (vilket kanske typ är senaste gången du var dit...) kan man lugnt säga. =)