lördag, september 06, 2008

En del drömmar och en del verklighet

I dag börjar pojkvännen kakla badrummet på bottenvåningen. Vita kakel 20x30. Blir skitbra tror jag. Stora kakel är helt klart att föredra, enligt mig.
Ska dit sen och inspektera. Kanske tar en bild också.

Så har vi hittat ett relativt billigt trägolv, tvåstavig ek – inte laminat, på Ikea som vi nog ska slå till på. Kostade inte särskilt mycket alls och i och med att den är just tvåstavig och i ek så är den så lik det dyra köksgolvet som möjligt.

”Läkt” från Ikea. Bild från Ikeas hemsida.

Jag har också hittat en tapet som jag skulle vilja ha i sovrummet. Tror dock inte att det kommer att bli verklighet. Priset för godbiten är alldeles för högt. Typ runt 3.000 kronor för en rulle. Det är inte värt det.

Ecowall 2428. Bild från deras hemsida.

Men den är läskigt snygg.

5 kommentarer:

mamaMill sa...

3000, schaiiiise!:S
Nu ska du få lära mej något nytt: vad är "tvåstavig ek"? :)

Kommer komma mkt frågor den närmsta framtiden har jag en känsla av :D

Matilda sa...

Mille: Fråga på bara... Jag svarar så gott jag kan!
Jo, 3000 är jävligt dyrt. Ta bort en nolla så får du vad våra kökstapeter kostade. Mera rimligt pris.

Tvåstavig, hmmm... Om du tittar på plankorna ser det ut som om det är två riktiga brädor på den. Är det trestavig ser det ut som tre brädor osv. Det är samma med laminat.
Har alltså att göra med hur man vill att det ska se ut. Enligt mig ser det mera ut som ett ”riktigt trägolv” (alltså riktigt feta plankor) ju färre stavar det är i golvplankan.

Fattade du något av det? Känns som jag bara svamlar...

Tesa sa...

Ja allt om golv har ju jag fått lärt mig nu oxå, efter att ha varit med två rundor med tilda! ;) Dessutom tittat på tapeter och kakel! synd bara att jag själv inte har nånstans att renovera..men snart så! ;)

mamaMill sa...

Jodå, jag förstod bra av den beskrviningen :) Jag tycker 300 är alldeles för dyrt också :p Men sen vet jag inte hur långt en rulle räcker i snitt heller? Fast en fondvägg behöver ju inte bli så dyr om man ska ha bara det isf.

tesa: snart? berätta! :D

Matilda sa...

Mille: Men mönstrade tapeter eller sådana som är lite speciella, som man vill ha som fondvägg finns inte billiga. Var glad om du hittar för 300... tapeter är INTE billigt.