måndag, november 23, 2009

Sex kilo kalkon senare

Jag berättade ju om Thanksgivingmiddagen i helgen. Tänkte bara visa bilder på odjuret vi tillagade.
Här är han: Tuppen. En bronskalkon slaktad och klar.
Photobucket

Så stoppade vi den full med stuffing (bilderna från det momentet påminner för mycket om fistfucking så dem utelämnar jag) och stoppade in den i ugnen i si sådär fem sex timmar.
Då blev den så här:
Photobucket
Vi valde att vända bröstet neråt för att få det saftigare, efter inrådan från vana kalkontillagare. Och det blev fint.

Så lagade vi tillsammans med vännerna alla tillbehör och ställde upp det för servering. Det var typ fullt på köksön:
Photobucket
Från vänster kalkon, päronsallad med valnötter och blåmögelost, potatismos och lite bubbel. I mitten sås gjord på skyn, så kallad gravy, och gröna bönor med bacon. På högra sidan creamed onions, hemmalagad tranbärssås, varm svamp och spenatsallad med sherry, stuffing och sötpotatisgratäng med marshmallows.

Det blev fullt på tallriken:
Photobucket

Och vi hade hört att Thanksgivingmiddag var färglös och smakade äckligt. Jävlar så fel de som sa det hade. Jag tänker fira nästa år igen! Happy Thanksgiving på er.

6 kommentarer:

Johanna sa...

Guuud så gott det ser ut! =)

Hanna sa...

Jag blev helt plötsligt jätte hungrig. Det såg jätte gott ut! Får vi komma nästa år? Kram

Bullen sa...

Wow! Det där ser helt underbart ut :) Och min middag kändes plötsligt väldigt tråkig, hehe...

matilda.n sa...

oj vad hungrig jag blev nu... o gröten som jag tänkt äta till lunch känns inte så lockande mera... tack för det.. :)

Fia sa...

Späännade......häftigt att ni vågar testa nåt nytt. Nu blev jag hungrig=)

Matilda sa...

Johanna: Det var det också!

Hanna: Kan ni väl. =)

Bullen: Men vi äter ju inte sånt här jämt, vi har också tråkiga middagar. =)

Matilda N: Haha! Varsågod!

Fia: Det var ruggigt spännande. Funderar på att ta ett nytt tema nästa år. =)