lördag, november 14, 2009

Ljust, mörkt, kort, långt eller inget alls?


Skit i att jag ser mongo ut på bägge bilder. Det är håret ni ska titta på.
Till vänster är ungefär som jag ser ut i dag. Ljust, halvlångt och lugg. Den till höger är för något år sen när jag hade mörkt och kort hår och lite osymetriskt.

Problemet är att jag inte vet vad jag ska göra med mitt hår nu. Jag har sparat för att få långt och nu när jag har det har jag det bara hängande ändå i stort sett. Jag utnyttjar liksom inte faktumet att jag har långt hår.
Så då är frågan – ska jag klippa mig kort igen? Eller halvkort i alla fall?

Så här långt kanske?

Så är nästa problem färgen. Jag gillar blont. Jag gillar blont jättemycket på andra och när jag ser bilder på människor med blont hår är jag övertygad om att det är blont jag vill ha.
Men så kommer jag till det faktumet att jag se så menlös och snäll ut i blont hår. Jag ser inte alls ut som jag känner mig. Mitt blonda hår är bara mjäkigt. Varken eller liksom. Ska jag behålla blont hår måste det hända något drastiskt med färgen. Ultraplatina eller nåt.

Fast så ser jag bilder på mig själv där det blonda håret ser helt okej ut. Och så får jag ågren.

Till slut hamnar jag i ett stadie där jag bara känner för att raka av mig alltihopa. Göra något drastiskt. Raka ena sidan? Skaffa lång syntlugg? Eller fortsätta vara blond och snäll?
Åsikter någon?

13 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Du är snygg i alltihopa, men jag brukar göra såhär: Blond på vår/sommar, brun på höst/vinter. Det är mest praktiskt eftersm jag blir vääääldigt solblekt på sommaren, och så färgar jag det på vintern. Då känner man sig alltid fräsch! Så, jag tycker du ska vara brun nu. ;)

Towe sa...

Jag slår också ett slag för mörkbrunt, du är skitnygg i det! Och älskar den där snea luggen på översta bilden till vänster, men kanske behålla längden ?!

Alexandra sa...

Jag tycker att du är fint i mörkt hår. Sen har jag ALLTID tyckt du passar i kort. Du är fin vilket som!kram

Johanna sa...

Jag tyckte att bilden längst upp till höger samt den längst ner var snyggast. Vad sägs om mörkare, men med lite längd i? Och definitivt lugg, hur den är klippt spelar mindre roll för den går ju alltid att borsta åt sidan om man känner för snedlugg.
Problemet med blont är att man lätt ser så musig ut på vinterhalvåret. Det blonda blir liksom mer av en ickefärg än något annat, och som blek skandinav smälter ansiktet lätt ihop med håret vilket kräver ganska mycket piff i form av smink och frisyrer (och gärna slingor så helhetsintrycket inte blir alltför matt). Så mörkare är antagligen snyggast, åtminstone ända fram till juni då man kan hoppas på lite solbränna.

mamaMill sa...

Ja jag är ju mörk ända in i själen (no fun intended), så jag kör på Towis linje! :)

Erica sa...

Nu läser jag medvetet inte vad de andra skriver för att inte omedvetet påverkas av dem =). Så, här är min åsikt:
Jag tycker ärligt du passar i både långt/kort o ljust/mörkt. MEN på nåt sätt känns det ändå mest som Matilda m lite mörkare nyans och en lite "tuffare" frisyr a´la den i mitten nånstans (där du står m sidan till). Jag kan inte svara för exakt varför, men jag tycker liksom det känns mest Matilda på nåt sätt.

Men det där alternativet att raka av alltihop!? Det röstar iaf jag för att vi skippar helt ;-)

Ojsan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
malin sa...

Jag gillar i regel mörkt på de flesta, du är inget undantag! Och kanske kunde du klippa upp frisyren lite för att få liv i den? Fast det bara hänger så kanske det hänger med ett syfte? Y'know?

Matilda sa...

Tack alla för alla synpunkter. Suger åt mig som en svamp!
Så okej. Mörkt it is. Tror jag.

Får se om jag kapar håret eller inte. Kanske som Fox:s sista alternativ. =)
Och Erica, du har verkligen kommit till pudelns kärna – det här känns inte riktigt som jag. Jag är inte så här mjäkig. =)

Hanna sa...

Jag tycker att du ska behålla det som du har det nu. Du är skit snygg i det!!!! Behåll det blonda, våga vägra brunett! =)

Rutger Luftgrop sa...

Raka skallen, skaffa CAT-kängor, skinnbyxor och pierca dig rätt genom näsan med något spikliknande. Och färga ögonbrynen svarta. Sedan slutar du raka dig under armarna och börjar svära lite oftare.

Titta folk stint i ögonen och säg "Jag HATAR verkligen allt du står för". Skaffa konstiga brännmärken på armarna och sup dig redlös på helgerna och somna på trottoarer.

Det kommer att göra underverk med din självkänsla.

Matilda sa...

Haha. Nej, Frippe. Det är inte självkänslan det är fel på – det är håret!
Men annars så ... =)

Matilda sa...

Fox: Var tvungen att ta bort din kommentar med alla länkar i eftersom den lockade till sig spam. Så om du nu mot förmodan skulle läsa detta så vet du varför! ;)