måndag, november 16, 2009

Belysning som inte döljer någonting

Photobucket
Belysningen har blivit lite undansatt här hemma. Främst på grund av att vi inte har tillräckligt med lampor för att lysa upp alla rum ordentligt och att vi flyttade hit mitt i ljusa sommaren.

I dag har vi försökt åtgärda det. Köpte en fönsterlampa för ett tag sedan som jag köpte glödlampa till i dag. Dessutom köpte jag Fönsterlampan med stort F i dag. Den lampa jag gått och drömt om sedan den kom ut i somras. Trots att den var alldeles för dyr. (Bild kommer senare.) Nu saknas bara taklampa i vardagsrummet. Petitesser.

Nästa projekt är dock toalettlampan. Som synes på bilden ovan är den ... egen design.
Det värsta är att jag blivit van med den. Van med att ha ett gul-blått-aktigt sken som lyser mig rakt i ögonen varje morgon jag kliver upp för att gå på toa. Van med att kunna se i vilken gråaktig nyans påsarna under ögonen har i dag. Van att kunna se varje por på näsan och varje litet ansiktshår. Van att ha en grönaktig ton i ansiktet.

Har också nästan börjat vänja mig att sminka mig lagom mycket i det extremt starka skenet. Har nästan vant mig vid att rygga tillbaka vid varje anblick av mig själv. Lampan döljer ingenting.

En fördel har jag dock märkt. Varje gång jag går på en offentlig toalett, på toan på jobbet eller hos någon kompis reagerar jag på att jag ser så snygg ut.
Inga porer och näshår så långt ögat kan nå. Och till och med en lätt rosa ton på kinderna. Helt ljuvligt!

Kanske skulle behålla lampan vi har nu trots allt.

2 kommentarer:

John P sa...

Har precis gjort en sida om det här med påsar under ögonen, kolla gärna den!

Matilda sa...

Ja, eller så sätter man helt enkelt upp en annan lampa så man slipper se dem. =)