onsdag, september 09, 2009

Snart en hel bok

Mina drömmar har den senaste tiden varit lite annorlunda än de vanliga. Mycket mer detaljerade än vad de brukar vara och mycket tydligare. Läskigt tydliga faktiskt och med händelser som hänger ihop. Inte att någon byter skepnad eller att man plötsligt befinner sig någon annanstans. Utan färdiga historier liksom.

I natt till exempel, då drömde jag om en pyroman som härjade och om hur jag blev ögonvittne till en fruktansvärd eldsvåda.
En annan natt drömde jag om en socialt missanpassad lång och ranglig man som hade svåra tvångstankar. Och hur hans liv förändrades när han fick en vän.
Och en tredje natt om en makalös kryssningsresa.

I vissa drömmar har inte ens jag varit med. De har varit som fullkomliga filmer eller böcker. Med en början och ett slut och klara karaktärer och omgivningar. Jag kan precis beskriva hur bokaffären som den utstötta mannen och hans vän gick till. Eller hur pyromanen såg ut, eller blicken på kvinnan som brann inne. Eller hur kajen där kryssningsfartyget utgick ifrån såg ut.

Hur som helst. I och med att min fantasivärld verkar vara något utöver den vanliga just nu har jag börjat ta tillvara på det. Jag skriver ner drömmarna, omgivningarna och karaktärerna i detalj och beskriver känslan.
Och bara på några veckor har jag massor med inspiration till fiktiva noveller. Snart kanske det till och med kan bli en hel bok.

Inga kommentarer: