onsdag, september 09, 2009

Jag älskar P3/”Jag ska runka lillebror”

I morse när jag åkte på jobbet skrattade jag högt när jag lyssnade på P3. Hanna på Morgonpasset berättade om en brittisk undersökning som visade att varannan britt skadat sig på kakor.
De hade skadat sig på alla möjliga vis. Bränt sig när de doppat, satt i halsen, blivit biten av ett vilt eller tamt djur när de försökt ta kakan ifrån det och sist men inte minst petat sig i ögat med den.
Sättet de sa det och Kodjos brittiska var fruktansvärt roligt.

När jag åkte hem skrattade jag högt igen. Då åt Christer i samma kanal. Där pratade de om svenskans fulaste ord och fick förslaget oomkullrunkelig. Ordet är sammansatt av omkull och verbet runka som förutom att onanera betyder skaka eller vaja.
Förr sa man till exempel att man runkade på huvudet, vilket bara det är jätteroligt när man är lagom mosig i skallen efter en dag på jobbet.

Så berättade Patti att hans farmor som hade sagt till honom när han var liten att hon skulle gå och runka lillebror till sömns. Haha! Jag trodde jag skulle dö av skratt.

Okej okej. Jag vet. Det suger att berätta roliga händelser så här i efterhand. Särskilt när jag är såsig i skallen. Men tro mig, det var hysteriskt roligt. Jag älskar P3!

8 kommentarer:

Daniela sa...

hå hå .. de va de roligaste jag hört/läst på länge.. tror ta me tusan att du skratta då.. jag skratta nu så tårarna kom nästan.. haha =)
tack för en upp-piggande läsning på kvällkvisten =D

Jessy sa...

haha jaa verkligen!! satt i bilen ja oxå o faan va jag garva för mig själv (barnen hade somnat) :D jag älskar dem alle! :P

mamaMill sa...

ja önskar jag hade hört dom å! :)

Matilda sa...

Daniela: Då skulle du hört dem. Jag skrattade gott!

Jessy: Jag med! Älskar dem!

Kratthaggan: Åh, det önskar jag med!
Skrattade för övrigt lika mycket när jag åkte till jobbet i dag.

Linda.E sa...

Haha!

egoistiska egon sa...

älskar p3! en vän jobbar på redaktionen på morgonpasset, btw :)

Matilda sa...

Egon: Vem då? Snygg-Kasper? =)

egoistiska egon sa...

Haha, nä Tove! Har även lärt Kodjo att tappa öl en gång i tiden. (ok, nu är det slut på p3-referenser)