söndag, februari 08, 2015

Veckobudgeten

400 kronor var ju en omöjlighet. Även om vi har ätit ur skafferi, frys och från den mat som finaste vännen Anna kom med. Landade på 664 kronor, men då har jag en massa färdiglagad fisk kvar av det. Och så har vi bönor och grejer kvar som vi inte ätit upp.
Inte så himla illa trots allt. Ganska nöjd. 

I dag gör jag äppelmos/kompott/vad det nu blir av halvskrumpna äpplen. Tänkte ha det till lunchgröt som jag ska börja äta. Och till middag (ja vi håller på att laga det först nu) blir det butternutsquash och pasta. Och lite kyckling till mig för att dryga ut.

Har planer för resten av veckan också. Måste ha det för att kunna hålla ner kostnaderna. På menyn står:
Kikärtsbiffar och couscous
Grönsakswok med kokosmjölk och ris
Böngryta med linser och potatis
Grönsaks-/fisksoppa
Polenta med nåt till
Gröt till lunch

Och sen har jag inte kommit på nåt mer. Ska leta inspiration i veckan. Om inte nån annan har? Billig vegetarisk mat som mättar bra? Tipsa gärna!

4 kommentarer:

Alltfinnsredan sa...

Jag brukar göra en linsgryta som visserligen inte är vegetarisk men som säkert går att göra jättebra vegetarisk genom att byta kycklingbuljong mot grönsaksbuljong och skippa chorizo.

Nu är jag en freestyle:are i köket men jag brukar fräsa i en msk smör:

1 stor gul lök (och chorizo)
1-2 klyftor vitlök

och sen hälla på 400g krossade tomater och typ 50 g tomatpure och låta det koka ihop lite innan jag häller i ca 3 dl röda linser och säg 1-1,5 liter vatten samt buljong. Låter koka typ en kvart och sen häller jag på lite mer linser som får koka ca 10 minuter. Då blir första omgången linser som "redning" och de senare håller sig hela. Kryddar med svartpeppar, oregano och salt och låter den vara ganska tjock i konsistensen.

Linn har ett ljuvligt recept på morotssoppa nånstans i sin blogg med!

Matilda sa...

Tack för tipset! Det är faktiskt ungefär som den linsgrytan jag brukar göra. Älskar när linserna blir som redning så allt blir så där tjockt och gött.
Och morotssoppa ska jag kolla upp. Tack!

Linn sa...

Okej, Linn läser ju här så hon kan ju faktiskt länka: http://jaglagarmat.blogspot.se/search/label/Vegetariskt

Om du byter belugalinser mot vanliga linser och mozzarella om ostrester så är lasagnen perfekt för när ni har en massa restgrönsaker. Jag brukar göra den (grönsaker i receptet är enbart det jag använde när jag gjorde den just vid det tillfället) när vi har typ en morot, en skruttig palsternacka, sista sidan av en paprika, ja du fattar.

Både morotssoppan och tomatsoppan är billiga om man köper billiga tomater.

Grönsaker i ugn med bulgur som du kokar i vatten med lite kryddor och tomatpuré och en sås på creme fraiche och örter/vitlök är gött. Och enkelt. Och billigt.

Och min favvo:
Kikärtor, vitkål, blomkål, lök, vitlök, spiskummin, salt, peppar, nån form av chili - stek i olja. Servera med en klick yoghurt eller creme fraice. Går på tre sekunder, är sjukt gött. Om ni äter kött ibland: köp chorizo eller annan smaksatt körv när det är billigt i affären och stek i skivor ihop med det andra.

Matilda sa...

Tack! Allt lät skitgott.
Och jag äter kött, även om det inte är så ofta. Det är A som är vegetarianen. Så jag tänker att jag köper billig korv, steker bredvid och häller på min tallrik - voila!