onsdag, februari 11, 2015

Grottan i Hornstull

Jag har aldrig riktigt trivts i den här lägenheten i Hornstull. Läget är super, den är mysig och fin men nej, det är något som aldrig riktigt har stämt.
Funderade länge på vad det kunde vara. Deras inredningsstil som jag inte delar? Att den känns väldigt mycket inte vår? Att den är sjukt varm och kvav? Att det bara är en etta? Att att att. Inget har riktigt känts som rätt svar utan jag har tänkt att det kanske är en kombination av allt som hat gjort att jag inte har riktigt känt mig hemma.

Tills nu. Vi flyttade hit i mitten av november. Den mörkaste tiden på året. December bjöd på cirka noll soltimmar och januari var inte den ljusaste och mest sprudlande heller. Så jag hade inte märkt det så tydligt förrän nu, nu när vi lämnat den mörkaste tiden och solen dessutom lyser. Vi har inte fått solljus in i lägenheten sedan vi flyttade in! Förrän nu. Nu står solen så högt att den går över grannhuset på morgonen och jävlar vilken skillnad det gör. Lägenheten är plötsligt ljus, välkomnande och jag trivs.
Tänk vad ljus och sol kan göra underverk. Och typiskt att vi lämnar den i helgen.

Inga kommentarer: