måndag, februari 24, 2014

Världen går bakåt

Sedan urminnes tider har världen historiskt sett utvecklats framåt. Blivit mer vidsynt, förstående och tolerant. Man har inte slavar i samma utsträckning längre och jag tror och hoppas att ett helt folk som tror på en religion inte blir utrotade från ett land någonsin igen.
Vi har liksom lärt oss av våra misstag, förstått att människor är lika mycket värda oavsett hudfärg och religionstillhörighet. I alla fall om man ser till det stora hela.

Den senaste tiden har jag däremot börjat tvivla på att vi verkligen lärt oss något från historien, att vi blivit mer toleranta och kloka. Främlingsfientligheten är större än på länge här i Europa och länder inför diskriminerande lagar på löpande band.
Som i dag när Uganda stiftade en lag som kriminaliserar homosexualitet. Där straffet för att älska en människa av samma kön kan vara livstid. 

Livstid för kärlek. Herregud.
Jag undrar vad det är för fel på oss, på världen när utvecklingen nu har börjat gå bakåt igen.

5 kommentarer:

Jojjo sa...

Det är så sjukt att man tappar ord.

Jojjo sa...

Det är så sjukt att man tappar ord.

Jojjo sa...

Det är så sjukt att man tappar ord.

Jojjo sa...

Oj, det var verkligen inte meningen att trippelposta...! Sorry.

Matilda sa...

Det är ju det. Så sjukt. Finns så många exempel på att världen går bakåt. Ta abortfrågan som exempel också. Där börjar till och med Norge ifrågasätta om kvinnor verkligen ska få göra abort så som det är tillåtet i dag.