tisdag, februari 11, 2014

Tics utan röklukt

Jag har ju tydligen slutat röka nu. Har läst massa pepp om hur nikotinet fungerar i kroppen och hur man kan tänka när röksuget kommer och har nu, sedan i söndags vid fyratiden, varit rökfri. Kanske för tidigt att ropa hej, men det känns som att jag är rökfri och kommer att vara det.
Det går faktiskt riktigt bra. Är lite rädd varje gång jag ska göra något som jag förknippat med att röka. Som att gå ut utanför dörren för att gå till jobbet/affären/någonstans. Jag har tidigare så gott som alltid tänt en cigg när jag gått utanför dörren och nu tror att jag ska få ett enormt sug varje gång jag gör det. Men det kommer liksom inte. Bara ett litet stygn och sedan är det över. Jag var också rädd för att gå till jobbet i dag med tanke på att jag typ har rökt varje gång jag hakat fast i en text. Men inte heller det känns så svårt. Och jag är så himla glad över det. Över att det inte känns så svårt. Över att jag inte längre behöver ha det där beroendet som gör att jag känner panik när jag inte har cigg med mig.
Och över att när jag luktar på mina fingrar, vilket jag gör som ett tics alldeles för ofta, så luktar det tvål eller handkräm eller bara hud. Ingen gammal ciggrök alls. Det om något känns väldigt trevligt.

Inga kommentarer: